TextSymbol not rendering mask in v4.8 JSAPI

375
3
08-21-2018 12:02 PM
ChrisSmith7
Frequent Contributor

Is this a bug in v4.8? I am unable to render a halo/mask around a text symbol using v4.8 of the JSAPI (in Chrome, IE, and FF). Here's the jsbin - JS Bin - Halo

...and the code demonstrating the issue

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <meta name="viewport" content="initial-scale=1,maximum-scale=1,user-scalable=no">
  <title>Halo</title>

  <link rel="stylesheet" href="https://js.arcgis.com/4.8/esri/css/main.css">

  <script src="https://js.arcgis.com/4.8/"></script>

  <style>
    html,
    body,
    #viewDiv {
      padding: 0;
      margin: 0;
      height: 100%;
      width: 100%;
    }
  </style>

  <script>
    require([
      "esri/Map",
      "esri/views/MapView",
      "esri/Graphic",
      "esri/geometry/Point",
      "dojo/domReady!"
    ], function(
      Map,
       MapView,
      Graphic,
       Point
    ) {

      var map = new Map({
        basemap: "gray"
      });

      var view = new MapView({
        center: [-82.4572, 27.9506],
        container: "viewDiv",
        map: map,
        zoom: 12
      });

      var point = new Point({
        longitude: -82.4572,
        latitude: 27.9506
      });

       var textSymbol = {
        type: "text", 
        color: "#000000",
        haloColor: "#008000",
        haloSize: "6px",
        text: "HELLO",
        xoffset: -12,
        yoffset: 2,
        font: {
          size: 12,
          family: "calibri",
          weight: "bold"
        }
      };
      var pointGraphic = new Graphic({
        geometry: point,
        symbol: textSymbol
      });

      view.graphics.add(pointGraphic);
    });
  </script>
</head>

<body>
  <div id="viewDiv"></div>
</body>

This should work per the documentation - TextSymbol | API Reference | ArcGIS API for JavaScript 4.8 

0 Kudos
3 Replies
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Chris,

  I have never been able to get halos working myself.

ToddAtkins
Occasional Contributor

I have only been able to get halos working on FeatureLayer and MapImageLayer sublayer labels. Halos don't seem to work if adding a TextSymbol to the map as a Graphic. Not sure if this is working as intended or not, but it may be worth filing a bug report.

ChrisSmith7
Frequent Contributor

Thanks, I'll check into reporting as a bug. It's definitely a nice-to-have, and it seems like it should work per the documentation.