ArcGIS for Microsoft 365 – zaměřeno na Microsoft Excel

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

ArcGIS for Microsoft 365 – zaměřeno na Microsoft Excel

Published on ‎04-13-2023 12:13 AM by Esri Contributor | Updated on ‎04-13-2023 12:16 AM

Pokud jste zvyklí ve své práci rutinně používat produkty Office a zároveň chcete mít možnost využít některých vlastností systému ArcGIS, propojení naleznete hned v několika Microsoft produktech, jako jsou Sharepoint, PowerBI nebo Teams. Přesto nejvíce funkcionality GIS se nachází v tabulkovém procesoru Microsoft Excel. Můžete tak přímo v tabulce Excelu tato data zpracovávat, analyzovat, ale především vizualizovat v mapě a sdílet tyto mapové vrstvy v prostředí ArcGIS Online.

 

Registrujte se zdarma.

 

webinare-arcgis-for-excel-ico.png

 



Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Thu, May 18, 2023 01:00 AM PDT
End:
Thu, May 18, 2023 02:00 AM PDT
online webinář
0 Kudos
1 Comment
JanNovotný
Esri

Otázky a odpovědi, které během webináře padly

 

Je možné používat s účtem ArcGIS Enterprise, nebo je pouze ArcGIS Online?

Ano můžete použít oba – viz dokumentace zde: https://doc.arcgis.com/en/excel/latest/design-and-use/sign-in-to-arcgis.htm

 

K ukázce v excelu – jaký portálový typ účtu (licenci) uživatel potřebuje?

Pro přístup ke všem možnostem, které ArcGIS for Excel nabízí se musíte přihlásit pod účtem, který umožnuje vytvářet obsah, analyzovat a sdílet obsah. Public účty ArcGIS Online nejsou podporovány.

 

Jaký musí být přesný tvar adresy, aby byly nalezeny souřadnice pomocí funkce ARCGIS.GETCOORDINATES?

V podstatě jakýkoliv. Jak přesná bude formulace adresy, tak přesná bude odpověď, tedy umístění bodu. Když bude adresa jen "Praha", umístí se bod někam doprostřed Prahy.

 

Když si nepřihlášený uživatel otevře sešit s doplňkem a funkcemi, uvidí výsledky funkcí nebo uvidí #REF, protože nemá doplněk nainstalován, resp. protože není přihlášen do ESRI?

Když si otevře xlsx a nebude mít nainstalovaný doplněk, uvidí již načtená data z funkcí (výsledky z funkcí). Neuvidí ale mapu a pro její zobrazení bude vyzván k instalaci doplňku.

 

Jaké funkce doplňku ArcGIS for Excel tedy fungují nepřihlášenému uživateli, když mu já jako přihlášený uživatel (správce GIS) pošlu takový Excel sešit s mapou?

Pokud uživatel nemá ArcGIS účet, stále může otevřít sešit s mapou pro prohlížení veřejného obsahu a obsahu Living Atlasu. Může přidávat X,Y body z Excelu do mapy, či zobrazovat pop-up okna.

Nicméně pro použití všech nástrojů, zabezpečených vrstev a analýz, musí být uživatel přihlášen. Viz tabulka v dokumentaci: https://doc.arcgis.com/en/excel/latest/design-and-use/about-arcgis-for-excel.htm#ESRI_SECTION1_D0D4A...

 

Odkud se berou demografická a socioekonomická data?

Esri provozuje produkt (službu) ArcGIS Demographics, kterou průběžně aktualizuje. https://www.esri.com/en-us/arcgis/products/data/data-portfolio/demographics

 

Konzumují předváděné funkce kredity? Pokud ano, tak všechny funkce nebo jen některé? A děje se tak při každé aktualizaci listu nebo jen jednou v otevřeném sešitu?

Kredity spotřebovávají úkony zmíněné v tabulce na odkazu v dokumentaci: https://doc.arcgis.com/en/excel/latest/design-and-use/about-arcgis-for-excel.htm#ESRI_SECTION1_BFCDD...

 

Naše IT mi tvrdí, že Power Automate je placená služba. Máte stejnou zkušenost?

Ano, je to tak. Licence Microsoft jsou placené. Power Automate, pokud vím, není součástí licencí Microsoft Office. Ale obchodní model společnosti Microsoft bohužel neznám. Esri ArcGIS for Power Automate je "nadstavba" pro Power Automate a ta je licencována pomocí pojmenovaných uživatelů ArcGIS Online.

 

Je ArcGIS for Microsoft 365 samostatně licencovaný produkt, nebo jde o součást základních licencí ESRI ArcGIS?          

Produkty ArcGIS for Microsoft 365 jsou licencovány pomocí Pojmenovaných uživatelů ArcGIS Online. Nepotřebujete samostatnou licenci.