Calculated Features are not showing up when running OLS or GWR

188
1
Jump to solution
03-21-2022 12:31 PM
BrianaN
New Contributor

I have point data that has around 20 attributes. I calculated an additional field in the attribute table that changes a "distance to nearest field" variable to be per 500 meters. 

 

However, when I am trying to use it either in OLS or GWR, the field is not showing up under the potential "Explanatory variables."

What do I need to do so that my new attribute shows up in the "Explanatory Variables" field. 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
BrianaN
New Contributor

Hey everyone, 

So I am actually going to answer my own question. The attribute that I added was created as a text variable, not a numeric variable, as I created the field from the calculate field option. 

To get around this, I added a field that was float and numeric. Then used the calculate field option to divide the distance variable by 500. That solved the issue, and here is the resource I found. 

 

https://pro.arcgis.com/en/pro-app/latest/help/data/geodatabases/overview/create-modify-and-delete-fi... 

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
BrianaN
New Contributor

Hey everyone, 

So I am actually going to answer my own question. The attribute that I added was created as a text variable, not a numeric variable, as I created the field from the calculate field option. 

To get around this, I added a field that was float and numeric. Then used the calculate field option to divide the distance variable by 500. That solved the issue, and here is the resource I found. 

 

https://pro.arcgis.com/en/pro-app/latest/help/data/geodatabases/overview/create-modify-and-delete-fi... 

0 Kudos