Select to view content in your preferred language

Nastavení transformace ve webové mapě

209
5
Jump to solution
2 weeks ago
Labels (3)
RomanJanecek
Occasional Contributor

Dobrý den, prosím o radu jak mohu nastavit přesnější transformaci ve webové mapě (resp. v Map Viewer). Podobně jako tomu je v desktopu (ArcGIS Pro). Moje webmapa je v epsg:5514 a jedna z vrstev jsou data z Survey123, tedy v epsg:4326. Výchozí transformace je nepřesná. Máte na to prosím někdo nějaký tip? 

Děkuji

RomanJanecek_1-1735821210577.png

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
KamilNovák
Regular Contributor

Ahoj / dobrý den,

nedalo mi to, kouknul jsem ještě do dokumentace REST API. Mělo by to jít takto:

URL parametr je potřeba nastavit přímo na vrstvě (nikoliv na službě).

Název URL parametru je datumTransformation,
hodnota je {"geoTransforms":[{"wkid":1623,"latestWkid":1623,"transformForward":false,"name":"S_JTSK_To_WGS_1984_1"}]}

Bez transformace (viz červené body):

Image 001.png

S transformací:

Image 002.png

Zároveň se v dokumentaci píše, že pokud je transformace nastavená přímo na službě, použije se pro výchozí volání služby. Pokud se volání přepíše jinou transformací, použije se ta. To znamená, že mapový server AOL a stejně tak i ArcGIS Server již předpisy těchto standardních transformací mají implementované, stačí je pouze volat (klientem).

Jinak pro opačný směr JTSK -> WGS84 lze použít jako hodnotu pouze kód transformace 1623.

Snad jsem váš problém pochopil správně a toto pomůže. Nakonec to možná má docela jednoduché řešení.

KN

View solution in original post

5 Replies
JaroslavŠkrobák
Regular Contributor

Romane, a máš toto nastavení transformace také na úrovní té služby, ze které tuto vrstvu dáváš do web mapy? 

0 Kudos
RomanJanecek
Occasional Contributor

Jen doplním, že se jedná o hostovanou feature službu z ArcGIS Online.

0 Kudos
KamilNovák
Regular Contributor

Ahoj / dobrý den,

nedalo mi to, kouknul jsem ještě do dokumentace REST API. Mělo by to jít takto:

URL parametr je potřeba nastavit přímo na vrstvě (nikoliv na službě).

Název URL parametru je datumTransformation,
hodnota je {"geoTransforms":[{"wkid":1623,"latestWkid":1623,"transformForward":false,"name":"S_JTSK_To_WGS_1984_1"}]}

Bez transformace (viz červené body):

Image 001.png

S transformací:

Image 002.png

Zároveň se v dokumentaci píše, že pokud je transformace nastavená přímo na službě, použije se pro výchozí volání služby. Pokud se volání přepíše jinou transformací, použije se ta. To znamená, že mapový server AOL a stejně tak i ArcGIS Server již předpisy těchto standardních transformací mají implementované, stačí je pouze volat (klientem).

Jinak pro opačný směr JTSK -> WGS84 lze použít jako hodnotu pouze kód transformace 1623.

Snad jsem váš problém pochopil správně a toto pomůže. Nakonec to možná má docela jednoduché řešení.

KN

RomanJanecek
Occasional Contributor

Perfektní práce. Vyzkoušel jsem a funguje. Moc děkuji. Děkuji za váš čas a zdravím do Mostu a do Jihlavy.

RomanJanecek_0-1735921627604.png

0 Kudos
KamilNovák
Regular Contributor

Jinak minimálně u nás v Enterprise 10.9.1 v novém MapVieweru, aby se nastavení transformace projevilo, musí se refreshnout mapa. Na AOL se nastavení projeví hned.

0 Kudos