WAB AddData widget and WMS

282
5
Jump to solution
10-15-2021 08:43 AM
EMiller_2
New Contributor

Can anyone supply me with a OGC WMS url that actually works with the WAB Developer Edition AddData widget (for the manual url addition)? The example provided by esri for the widget doesn't work nor do others I have tried. I consistently get the message "Failed to execute 'open' on 'XMLHttpRequest': Invalid URL."

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
KenBuja
MVP Honored Contributor

I was able to add the sample URL to the map.

sample.png

I did try adding another one (https://okmaps.org/geoserver/wms?) and while it added the layer into the Layer List, none of the sub-layer would actually draw.

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
KenBuja
MVP Honored Contributor

I was able to add the sample URL to the map.

sample.png

I did try adding another one (https://okmaps.org/geoserver/wms?) and while it added the layer into the Layer List, none of the sub-layer would actually draw.

View solution in original post

0 Kudos
EMiller_2
New Contributor

Thanks very much for letting me know -- when I use that example url this is the result I get. A big problem for me is that my organization's content security policies block so much that it is difficult to implement this tool or troubleshoot. Perhaps that is what is causing the problem.


http://mesonet.agron.iastate.edu/cgi-bin/wms/nexrad/n0r.cgi?service=WMS&request=GetCapabilities

EMiller_2_0-1634319244286.png

 

0 Kudos
EMiller_2
New Contributor

@KenBuja Did you have to set up a proxy to allow that service into your application? If so, did you use the WAB config.json and proxy.js to accomplish that? The reason I ask is clarified in this question I also posted recently: 

https://community.esri.com/t5/arcgis-web-appbuilder-questions/wab-dev-edition-proxy-js-and-wms-servi... 

0 Kudos
KenBuja
MVP Honored Contributor

Yes, I did configure the conf.json to use a proxy. We are using the proxy.ashx version

  "httpProxy": {
    "useProxy": true,
    "alwaysUseProxy": false,
    "url": "https://ourserver/proxy.ashx",
    "rules": []
  },
0 Kudos
EMiller_2
New Contributor

OK, thanks, I will give that setup a try.

0 Kudos