Smart Editor does not show current attribute values of selected feature

111
1
10-05-2022 02:55 PM
Labels (1)
BamJam
by
New Contributor III

I am running Enterprise 10.8.1, and have created a Web AppBuilder app that includes the Smart Editor widget.  When a user clicks on a feature in the map and views the Pop-Up, then selects the Smart Editor widget from the attribute actions within the Pop-Up:BamJam_0-1665006416901.png

Some of the current attribute values for the selected feature are not populated in the fields within the Smart Editor widget:

BamJam_1-1665006571648.png

These are fields that are editable, but we would expect the current values to be reflected in the fields prior to any edits being made by the user. 

Any help on how to resolve this would be appreciated!

Brandon

 

0 Kudos
1 Reply
AlixVezina
Esri Regular Contributor

Hi @BamJam , thank you for posting here.

At first glance, it is hard to know what's happening. Perhaps, it could be related to some issue with feature templates missing to your service's JSON. The Smart Editor widget had some issues that were fixed since the 10.8.1 build of Web AppBuilder (which goes back to March 2020).

Here are some options:

  1. You could try editing your service in a web map and web application built with ArcGIS Online and see if the issue occurs there.
    1. If it's resolved, you could either use ArcGIS Online to leverage the latest version of Web AppBuilder, or
    2. You can download the developer edition of Web AppBuilder and import the Smart Editor folder as a custom widget to your 10.8.1 Portal.
  2. Or you may also contact Esri Support so they can help troubleshoot the issue you are seeing and they may be able to find another workaround with your current setup.
0 Kudos