Survey123 Field App appears distorted on device

245
6
Jump to solution
09-21-2021 01:21 PM
TristonRice
New Contributor III

Hello! So we had some field personal bring a device back and claimed the app suddenly began to look distorted. I tried repairing, resetting, and even reinstalling the application and nothing has seemed to fix the issue. I took a look at the settings in the app itself and in Windows and everything appears normal. I do not think it is a settings issue because when you make a selection with the mouse it selects the item where it typically would be, however as you can see from the attached picture, it does not correspond to the window. The distortion is not present with any other application. 

Any ideas??

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
ZacharySutherby
Esri Regular Contributor

Hello @TristonRice

To confirm this behavior is observed with the latest 3.13 release of ArcGIS Survey123 as well right? If so I would also suggest seeing if there are any updates to the graphics drivers on the machine. Please use these links for reference regarding how to check and update the graphics drivers: 

http://www.algodoo.com/update-drivers/

https://support.microsoft.com/en-us/windows/update-drivers-in-windows-ec62f46c-ff14-c91d-eead-d7126d...

Another thing to try is to use command line parameters to see if changing the rendering engine makes an difference. If you try angle as the rendering engine is there a difference in display? 

Thank you, 

Zach

Thank you,
Zach

View solution in original post

6 Replies
ZacharySutherby
Esri Regular Contributor

Hello @TristonRice

To confirm this behavior is observed with the latest 3.13 release of ArcGIS Survey123 as well right? If so I would also suggest seeing if there are any updates to the graphics drivers on the machine. Please use these links for reference regarding how to check and update the graphics drivers: 

http://www.algodoo.com/update-drivers/

https://support.microsoft.com/en-us/windows/update-drivers-in-windows-ec62f46c-ff14-c91d-eead-d7126d...

Another thing to try is to use command line parameters to see if changing the rendering engine makes an difference. If you try angle as the rendering engine is there a difference in display? 

Thank you, 

Zach

Thank you,
Zach

View solution in original post

TristonRice
New Contributor III

Hey Zach, 

So I think you were correct. Before you had provided a response I made sure everything was updated on the computer. I updated both the BIOS on our Dell Rugged Tablet and any Windows 10 software. After doing that the screen did appear normal again. 

Thank you for your suggestions - if the problem occurs again I will certainly look into the other suggestions you made! 

 

Triston

0 Kudos
dedgar_polk
New Contributor II

My staff is also experiencing distortion with our forms since the update.

dedgar_polk_0-1632315121995.jpeg

 

0 Kudos
dedgar_polk
New Contributor II

This maybe solved for the desktop app but not on mobile devices.  Since I posted earlier today we have updated to iOS 15 which did not correct the problem.

0 Kudos
ZacharySutherby
Esri Regular Contributor

Hello @dedgar_polk

The behavior you are observing is different than the one Triston was encountering. The behavior you are running into has been noted in a few other Esri Community posts: 

https://community.esri.com/t5/arcgis-survey123-questions/repeat-appearance-not-working/m-p/1099738/h...

https://community.esri.com/t5/arcgis-survey123-questions/survey123-version-3-13-229-pages-style/m-p/...

If you can pass along a copy of your XLSForm I can take a look into it and pass along what changes can be made to resolve the behavior. 

Thank you,

Zach

Thank you,
Zach
0 Kudos
dedgar_polk
New Contributor II

Thanks.  I sent you the file in a separate message.

0 Kudos