Wayback Imagery Opens in AGOL but not ArcMap

98
2
Jump to solution
08-24-2021 09:44 AM
HayleySmith
New Contributor II

Hello,

I am testing the functionality of the Wayback App and its assorted images for a project that I'm working on and I'm struggling to get the past images to open in ArcMap (using 10.8.1). When I navigate to the item I'm interested in, I am able to open that image using AGOL Map Viewer Classic with no issues. However, when I try to open in ArcGIS Desktop, the item.pitem that is downloaded results in the most recent imagery to load in the TOC. I've tried multiple Wayback Images and get the same results. Please let me know if anyone else has has this error and if there are any suggestions to remedy the issue.

Example:

World Imagery (Wayback 2020-04-08)

Successfully uploads to AGOL

Screenshot 2021-08-24 123736.png

Attempt to Open in ArcMap

item.png

Wrong Image is loaded

wrongimage.png

 

Thank you!

 

 

Tags (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

In Catalog pane of ArcMap > Expand GIS Servers > Click Add WMTS Server.

Add the following URL 

https://wayback.maptiles.arcgis.com/arcgis/rest/services/World_Imagery/WMTS/1.0.0/default028mm/MapServer/tile/26751/%7Blevel%7D/%7Brow%7D/%7Bcol%7D 

Once added, you could choose from a list of Wayback layers.

JayantaPoddar_0-1629836607762.png

 



Think Location

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

In Catalog pane of ArcMap > Expand GIS Servers > Click Add WMTS Server.

Add the following URL 

https://wayback.maptiles.arcgis.com/arcgis/rest/services/World_Imagery/WMTS/1.0.0/default028mm/MapServer/tile/26751/%7Blevel%7D/%7Brow%7D/%7Bcol%7D 

Once added, you could choose from a list of Wayback layers.

JayantaPoddar_0-1629836607762.png

 



Think Location

View solution in original post

0 Kudos
HayleySmith
New Contributor II

This worked, thank you very much!

0 Kudos