christymc

SLD being ignored as GetMap parameter

Discussion created by christymc on Jun 28, 2014
Latest reply on Jun 30, 2014 by christymc
In the following GetMap request:

http://services.azgs.az.gov/ArcGIS/services/OneGeology/AZGS_Arizona_Geology/MapServer/WMSServer?LAYERS=US-AZ_AZGS_1M_Geologic_Age&TRANSPARENT=TRUE&VERSION=1.3.0&SERVICE=WMS&REQUEST=GetMap&STYLES=&EXCEPTIONS=INIMAGE&FORMAT=image/png&CRS=EPSG%3A4326&BBOX=31.82788293324233,-115.33445697404637,36.709002436757665,-107.39229642595363&WIDTH=1248&HEIGHT=767&SLD=http%3A%2F%2Fogc.bgs.ac.uk%2Fsld%2FOneGeology-edited-with-decl.sld&

the SLD parameter is being ignored, defaulting to the symbology as is published in the service. I cannot seem to make any SLD be applied as a GetMap parameter in ArcMap 10.1 (or in partner's services which are in v10.2).  I can however force the SLD to be applied as a GetMap parameter from a service hosted on ArcMap Server v10.0:

http://gisweb.unr.edu/arcgis/services/OneGeology/NBMG_Geology/MapServer/WMSServer?LAYERS=US-NV_NBMG_500k_Geology&TRANSPARENT=TRUE&VERSION=1.3.0&SERVICE=WMS&REQUEST=GetMap&STYLES=&EXCEPTIONS=INIMAGE&FORMAT=image/png&CRS=EPSG%3A4326&SLD=http%3A%2F%2Fportal.onegeology.org%2Fslds%2F20140627_1403862902570_OpenLayers.Layer.WMS_1136.sld&BBOX=36.794541870181746,-120.85422223953478,40.45538149781825,-114.89760182846521&WIDTH=1248&HEIGHT=767

Is it just a coincidence that the SLD is not being applied to any 10.1 and 10.2 ArcMap-published WMS? Or perhaps someone has come across cross-domain issues, where ArcMap upgrades might have created some web server, Windows, or other issues which is disallowing the web-accessible SLD to be read from another web domain?

Outcomes