jay.gregory

Identity Manager, Secured Services, Server 10.1, and IE error

Discussion created by jay.gregory on Jun 19, 2013
Latest reply on Jun 21, 2013 by jay.gregory
I've seen several threads trying to address an issue regarding using the identity manager to access secured services on Server 10.1 and getting an error "Unable to access the authentication service"
http://forums.arcgis.com/threads/74598-Identity-Manager-for-server-10.1
http://forums.arcgis.com/threads/63690-Secure-Services-over-https

None of these have been able to properly resolve the error.  Here's my problem. 

In Chrome and Firefox, the app works.  The identity manager prompts the user for credentials, and once those credentials are accepted the map service displays the data.  Same app in IE 8: the identity manager prompts the user for credentials, but then returns an error, "unable to access the authentication service"

I have followed the instructions in http://forums.arcgis.com/threads/74598-Identity-Manager-for-server-10.1, adding the relevant lines to proxy.config and the init() function in the app. 

Can someone definitively resolve why this is happening?

I'm using JS API 3.4 or 3.5, all ArcGIS resources, Esri APIs, basemaps, CSS files, web pages are accessed through https (in fact IE doesn't like to send un/pw over http and generates an error).  In server security, the user store is windows domain, role store is built-in, authentication tier is GIS server, and authentication mode is tokens. 

It works in Chrome and Firefox, so nothing seems wrong with the configuration!  What do I need to do to have it work in IE8 too!

Help!

Outcomes