juhunter

ArcMap and Server Different Results - Network Analyst REST API

Discussion created by juhunter on Mar 4, 2013
Hey all,

I'm having a bit of trouble with having ArcMap and my ArcGIS Server returning different results for routing. It's almost as if the hierarchy flag isn't being understood. I am using Fiddler to ensure that all my data matches up with the ArcMap request but I cannot figure out the problem. The only way I can get the data to match is by turning the hierarchy flag off in both ArcGIS Server and ArcMap. When I turn the flag on in both, ArcMap gives me 605KM and ArcGIS Server gives me 1178KM.

Could it also be a u-turn allowance issue? Here is a matrix below:

[HTML]<table border="1">
<tr>
<th>Hierarchy</th>
<th>U-Turn Restriction</th>
<th>ArcMap Result</th>
<th>ArcGIS Server Result</th>
</tr>
<tr>
  <td>True</td>
  <td>Allowed (esriNFSBAllowBacktrack)</td>
  <td>605.1km</td>
  <td>1187.2km</td>
</tr>
<tr>
  <td>True</td>
  <td>Not Allowed (esriNFSBNoBacktrack)</td>
  <td>1214.7km</td>
  <td>1213.7km</td>
</tr>
<tr>
  <td>False</td>
  <td>Allowed (esriNFSBAllowBacktrack)</td>
  <td>598.2km</td>
  <td>598.2km</td>
</tr>
<tr>
  <td>False</td>
  <td>Not Allowed (esriNFSBNoBacktrack)</td>
  <td>1214.7km</td>
  <td>598.2km</td>
</tr>
</table>[/HTML]

Any explanations about that? I am at a complete loss. It should be noted that I'm using the WPF Toolkit, not the WPF Runtime... not sure if there's a difference other than the one I have doesn't cost money.

Outcomes