AnsweredAssumed Answered

Portal for ArcGIS upgrade to 10.7.1

Question asked by nita14 on Jul 9, 2019
Latest reply on Jul 18, 2019 by nita14

Dear All,

 

I experience some issues with a portal deployment upgraded from 10.5.1 to 10.7.1. Although, the portal is up and running, some SEVERE errors appear in the log files. Here they are:

 

Portal log after restarting the portal service:

 

The portal has been initialized and configured but is not accessible. The internal portal database does not appear to be running or accepting connections. Restart the portal machine or machines and if the problem persists, contact Esri technical support (U.S.) or your distributor (customers outside the U.S.).

The portal is currently unavailable. Please contact your portal administrator.

Error at URL updater. <Portal dir>\framework\webapps\rootapp\styleItems\RealisticTrees\web\Other.json (The system cannot find the path specified)


The database server was found to be stopped. Re-starting it.

The web server was found to be stopped. Re-starting it.

Starting the web server.

 

Next, after couple of minutes the portal is accessible again.

 

DB log:

FATAL:  no pg_hba.conf entry for host "::1", user "<arcgis service account name>", database "arcgis service account name", SSL off


localhost log (attached):

com.esri.arcgis.portal.admin.core.PortalException: The configuration store is not connected. Please invoke the connect() method and try again.

 

Can anybody make heads or tails of these messages? What might be the most probable cause of them?

 

Thanks in advance for sharing any ideas.

 

Adam

Outcomes