AnsweredAssumed Answered

MS Flow does not run when Survey123 response is submitted

Question asked by EPolle_TensingInternational on Jul 4, 2019
Latest reply on Jul 8, 2019 by EPolle_TensingInternational

Hi all,

 

At the moment I am trying to automate a Survey123 workflow using MS Flow. The scenario is: 'something' should happen when a survey response is submitted in Survey123.

I am trying to follow the steps described in this blog: Automating workflows with Survey123 and Microsoft Flow by Ismael Chivite. But whatever I try, I don't get it up and running... or at least not when I try an build the Flow from scratch. All the flows I have build look like they are correct:

  • no error message in the Flow designer
  • only green ticks
  • the Survey123 connector shows my surveys, and within these surveys the attribute fields are shown
  • the Flow is turned on...

But when I submit a survey, the Flows are not triggered. They did not run a single time...

 

But hey, now I did use a template provided by Microsoft - the Track Survey123 responses in Excel Online (Business) sheet template (see screen capture below) - and yes, this one is running correctly. So, this Flow which I did build with this template is triggered when I submit a survey, and a new line is written to an online spreadsheet.

 

So, my question - short and good - is: what could be the difference between this template and my custom build flows? As said above, my own flows do look all right, but apparently I am missing something...

 

Please help.

 

Egge-Jan

 

Outcomes