Zlučovanie rôznych geometrí do jednej vrstvy

1010
5
06-13-2019 11:43 PM
MarianBednár
New Contributor

Dobrý deň,

poprosím o zverejnenie detailného postupu pri zlučovaní vrstiev rôznych geometrií do jednej vrstvy prostredníctvom Vector tile.

Ďakujem.

Tags (1)
0 Kudos
5 Replies
MichalVeselský
New Contributor II

Dobrý deň,

posielam Vám návod na vytvorenie Vector Tile Layer. V prípade ďalšík otázok ma kontaktujte.

  •      Pridanie vrstiev do Mapy v ArcGIS Pro a nastavenie ich symboliky:

 

  •      Publikovanie mapy ako Web Layer:  

  •      Vyplnenie základných údajov – možnosť „Vector Tile“ pri Layer Type:

  •      Nastavenie konfigurácie pre Vector Tile:

1) Tiling Scheme – záleží od Coordinate system, aký je požadovaný. ArcGIS Online schéma vytvorí Vector Tile vo WGS84. V prípade, že je požadovaný iný Coordinate system, je potrebné si vytvoriť vlastnú schému („Tiling scheme file“) pomocou GP nástroja „Generate Tile Cache Tiling Scheme“. Dá sa to obísť cez voľbu „Auto-suggest“, ktorí na základe vrstiev danej mapy ponúkne Tiling scheme.

2) Prispôsobenie úrovní detailnosti (pre aké úrovne sa budú generovať vector tile). Od tejto detailnosti závisí veľkosť vtpk.

3) Nastavenie „Tiling format“ – najlepšie je zvoliť možnosť „Indexed“. Znamená to, že sa Vector Tile bude generovať na základe tile indexu, teda veľkosť Vector Tile bude prispôsobovaná hustote údajov. Väčšinou je default nastavenie, aby jeden tile by mal obsahovať max 10 000 vertexov všetkých prvkov, ktoré v ňom ležia. Index sa dá vygenerovať pomocou samostatného GP, ale ak sa zvolí možnosť „Indexed“ a nedoplní sa žiaden polygón, vygeneruje sa „Index Polygon“ automaticky na pozadí pri generovaní Vector Tile.

 

  •      Pred publikovaním je dobre spustiť analýzu cez tlačidlo „Analyze“. Ak analýza nezobrazí žiadne problémy, je možné spustiť generovanie pomocou „Publish“.

 

 

  •      Po publikovaní sa do MyContent na AGOL vygeneruje .vtpk (vector tile package) a tiež Tile Layer (hosted), ktorá sa dá priamo pridať do web mapy.

 

MatúšČupka
New Contributor

Dobrý deň,

dakujem za info, no postupoval som presne podľa Vašich inštrukcií, ale nejdu mi zobraziť vrstvy v AGOLe (vid príloha). Neviem, či tam nie sú potrebné ešte nejaké nastavenia, aj cez nástroj ,,Generate Tile Cache Tiling Scheme" aj cez ,,autosugest", no bezúspešne.

Dakujem

0 Kudos
MichalVeselský
New Contributor II

Dobrý deň,

ak ste vytvárali .vtpk v inom súradnicovom systéme ako WGS84, v AGOL sa vám nezobrazí na esri basemaps, ktoré sú v súradnicovom systéme WGS84. Ak chcete použiť basemaps z AGOL a na ne naložiť svoju .vtpk, musíte vytvoriť .vtpk pomocou inej Tiling Scheme ("ArcgGIS Online / Bing Maps / Google Maps").

Inou možnosťou je otvoriť Vašu Tle Layer (hosted) v prázdnej mape, ktorá nemá podkladovú mapu (podkladová mapa definuje súradnicový systém celej mapy). To viete urobiť z detailu Tile Layer: 

0 Kudos
MarianBednar
New Contributor

Dobrý den,

 

pri vytváraní vtpk ZTP parkovacích miest som postupoval nasledovne:

 

1) Share as web layer cez ,,autosuggest". Nevyhodilo mi ziadne chyby.

2)po načítaní do AGOLu mi nejde MAP pridat do ortofotomapy, pritom majú rovnaké suradnicove systémy.

 3) ked ju dam v AGOLe ako samostatnú mapu, rozlíšenie pri maximálnom priblížení je velmi obmedzené.

0 Kudos
MichalVeselský
New Contributor II

Dobrý deň,

pri kombinovaní .vtpk s inými vrstvami je dôležité, aby mali vrstvy nielen rovnaké súradnicové systémy, ale ak sa kombinujú viaceré podkladové mapy (vector/raster tile), vo Vašom prípade .vtpk a ortomapa, je dôležité, aby mali obe mapy zhodnú Tiling schému. Predpokladám, že Vaša ortomapa je raster tile, takže pri jej generovaní je potrebné mať rovnakú tiling schému, ako pri generované .vtpk.

 

 

Na vytvorenie Tiling Scheme slúži GP nástroj „Generate Tile Cache Tiling Scheme“. Ten vygeneruje Tiling schému, ktorú viete použiť následne pri generovaní či už vector tile (Existing vector tile layer), alebo raster tile. Pri generovaní vector tile pomocou Tiling Scheme je potrebné myslieť na dve veci:

 

  •        Každá zobrazovacia úroveň musí byť 2-násobok predchádzajúcej (napr. 500, 1000, 2000, 4000, ....)
  •       „Tile size“ musí byť 512 x 512 pixels.      

 

Iba ak sú splnené tieto podmienky, dovolí Vám s touto Tiling schémou vytvoriť .vtpk. Odporúčam preto zistiť, ako bola vytvorená ortomapa, teda ak je to raster tile layer, je potrebné ju vytvoriť s rovnako konfigurovanou tiling schémou ako .vtpk.

 

 

Podrobnosť zobrazenia Vašej .vtpk je tiež závislá od „Scale Levels“, ktoré sú nastavené v Tiling Scheme.

0 Kudos