BAG service

1134
3
09-23-2018 10:20 PM
Labels (1)
PieterjanWintjes
New Contributor III

Sinds jaar en dag stelt ESRI een BAG service ter beschikking met een dagelijkse bijwerkingsgraad. Blijkbaar is er in de loop van de tijd behoefte ontstaan om plan- en sloopgebouwen niet meer weer te geven in de service. Voor Brabant Water is dit een groot gemis, aangezien we aan plangebouwen vaak al leidingen kunnen relateren.

Als er nog meer gebruikers zijn die graag (sloop) en plangebouwen in hun BAG service zien, gaat dit wellicht weer aangevuld worden. Het beste zou zijn dat er voor die panden een andere laag (op basis van status) in de service zou zitten, die naar behoefte kan worden aan/uitgezet worden.

Graag een reactie!

Pieterjan Wintjes

GIS specialist Brabant Water

Tags (2)
3 Replies
FonsDaemen
New Contributor

Bij WML speelt het zelfde. Wij zijn ook geïnteresseerd in zowel plan- en sloopgebouwen. Ik denk dat dit voor alle utility-bedrijven/netbeheerders geldt.

Jeskevan_der_Velden2
Occasional Contributor II

Beste Pieterjan en Fons,

Welkom op GeoNet! Hartelijk bedankt voor het insturen van deze discussie. Jullie feedback is voor ons erg waardevol. We hebben er inderdaad in de nieuwe BAGv2 voor gekozen om alleen actuele panden op te nemen, dit naar aanleiding van de verwarring bij gebruikers en de vele vragen die we hierover kregen. Uit jullie feedback blijkt echter dat er toch behoefte is aan de historische en geplande panden. We gaan daarom met het team kijken hoe we jullie wens het beste kunnen invullen. In de tussentijd horen we graag ook van andere gebruikers bij wie deze vraag ook speelt. 

Als (tussen)oplossing wil ik jullie graag wijzen op de halfjaarlijkse fgdb die wij publiceren in onze Datasets groep in ArcGIS Online. Deze bevat ook historische en geplande panden. De laatste versie dateert van 1 juli 2018.

Jeske

0 Kudos
AntonLos
New Contributor II

Vanuit Perfect Place zien wij ook graag dat de sloop en geplande gebouwen terug komen. Deze zijn waardevol voor onze analyses. Dank voor toevoeging voor optie met link voor mogelijke verdere info. Ga hier verder in duiken.