AnsweredAssumed Answered

Why is it not pulling Altitude and Horizontal Accuracy from the geopoint?  Why is the latitude and longitude data being cut off in AGOL and not matching what is being collected in Survey123? Why is my UTM Zone incorrect? How do I fix them?

Question asked by estellasmith_usfs on Aug 17, 2018
Latest reply on Aug 17, 2018 by mbrueningesi

My survey is set-up to collect the geopoint, see the below table.  I'm using a Trimble Catalyst to get a more accurate location within 1 meter. However, when the survey pulls down the data it's incomplete and not totally correct.  

 

Survey123 geopoint information in XLSForm spreadsheet

Below is how the data looks in the Survey123 App when collecting the location in the field. It shows it's not pulling down altitude and horizontal accuracy data.  So did I do something wrong with the calculation field?  

Survey123 geopoint information in Survery123 App

 

This is how the data looks on AGOL in the pop-up.  The latitude and longitude data isn't pulling down the completed location.  The altitude and horizontal accuracy aren't pulling any data.  In addition, the UTM coordinates aren't pulling down the correct zone.  It should be 16N not 16S. 

Survey123 geopoint information in AGOL pop-up

 

Any suggestion on how to fix the pulldata information.  Why is it not pulling Altitude and Horizontal Accuracy from the geopoint?  Why is the latitude and longitude data being cut off in AGOL and not matching what is being collected in Survey123? Why is my UTM Zone incorrect?  Finally, how do I these issues? 

Outcomes