AnsweredAssumed Answered

Cannot add service to ArcGIS online

Question asked by craygo on Jan 29, 2018
Latest reply on Jan 29, 2018 by KGerrow-esristaff

I have several services published to my ArcGIS enterprise. Here is some server information

ArcGIS Portal

Windows Server 2016

Portal 10.5.1

Tomcat Web server for web tier authentication connecting to LDAP server

Webadaptor name https://gisportal.mydomain.com/portal

 

ArcGIS Server

Windows Server 2016

ArcServer 10.5.1

Webadaptor Name https://engineering.mydomain.com/arconline

 

The Server is federated with Portal.

My arcserver is accessible to the internet through the webadapter, my gisportal is not. What I am trying to do is add a web service to my arcgis online account which is hosted on my enterprise server. I keep getting a generate token error even though it seems to be getting a token. I have attached some screen shots to show.

As you can see it does connect to my server and recognize it is secure and asks for my username and password. I enter the information EXACTLY as it is in my portal. both the username and password match in case. This is what is returned.

As you can see it looks like the first time is requests a token through POST it does receive the token, but then it seems to request a token through GET, and that returns an "Unable to generate token" error I am not sure if this is a bug on ESRI's side or if I need to change some settings on my end. I have been on the phone with ESRI for days now and have not been able to resolve. I am reaching out to the community for some extra help hoping someone has run into this.

 

Thanks in advance for your help

 

Ray

Outcomes