AnsweredAssumed Answered

Image Extension is not licensed on the ArcGIS Server

Question asked by clinton.ballandis on Jan 2, 2018
Latest reply on Jun 12, 2018 by clinton.ballandis

Hi all,

 

We're currently upgrading to Windows Enterprise 10.5 and are having issues with the Image Server role.

 

Setup

 

I have created a server site that has two boxes. The first box has an ArcGIS server install along with an image server role that has been authorized. The second box only has an ArcGIS server install. The site is running through its own web adaptor.

 

I've read some previous posts that indicate that Image Server role should actually be installed on a separate machine and site.

https://community.esri.com/thread/199706-how-do-i-install-image-server-1051-on-the-same-machine-as-arcgis-server

 

However, our local software vendors have come back to us stating that "Multiple server license roles can be applied to the same machine or site as the base ArcGIS Enterprise deployment, or  they can be deployed independently of the base deployment"

 

From the response that our software vendors supplied I assume that my current set up should work?  however, we are experiencing the following problems

 

Problems

 

1) When we try and publish an image service the following error is intermittently returned in ArcMap:

 

00147 The Image Extension is not licensed on the ArcGIS Server.

 

However, when I check the ArcGIS Server software authorization for the site, the Licensed Roles are GIS Server Advanced , Image Server.

 

2) I can view some of the published image services using the Javascript api at our rest end point. However when I view the Server logs there are Severe warnings including "Image Server is not supported with the Current  license"

 

3) When we try and publish a map service containing raster mosaics we get Error 001487 "Failed to update the published service with the server-side data location". However all the data sources are registered with the server.

 

4) Some of our image services appear to publishing however return  "Error Service Started with errors"

 

Summary


I'm wondering if the issue is with the setup and whether or not I should have 2 sites. The first site running ArcGIS Server with an imagery server role. Then create a second site with just ArcGIS Server ?

 

Any help would be appreciated.

 

Thanks,

 

Clinton

 

   

 

 

 

 

 

Outcomes