AnsweredAssumed Answered

WFS Geometry Not Showing and Error

Question asked by bharvey@power on Dec 19, 2017
Latest reply on Jan 12, 2018 by bharvey@power

I have a WFS Service I publish from ArcGIS Server.    I have used several clients to test and the service either does not display the geometry or it just throws an error.   The layer shows up in the TOC, I can access, and in some cases I can get to the attributes.    The ArcGIS MAP Service will load fine and I get geometry and attributes correctly.   Once I do that, I can find the geometry of the WFS, but it is off in a totally different area and rotated 90 degrees.   The MAP Service and WFS are the same publish with WFS capabilities set when I publish the .mxd.  MAP Service ok, WFS an issue....

 

When I load the service into ArcGIS Portal it seems to display fine.    Unfortunately,  that is just a test and clients need to get at the service through WFS without ArcGIS Portal.

 

When I view in Bentley/GAIA/GRASS/QGIS, and others, I get a different error.   Again, the layers show up in TOC in all of the products I have tested but throw various errors or totally skewed geometry.

 

Here is an error I get in QGIS when I test it for example.   

Layer xxxxxxx.GRID_SPACING_MAP: Download of features for layer Bentley_SpacingMap:xxxxxx.GRID_SPACING_MAP failed or partially failed: Download of features failed: Error downloading https://xxxxxxxxx/arcgis/services/xxxxxxx/SpacingMap/MapServer/WFSServer?SERVICE=WFS&REQUEST=GetFeature&VERSION=2.0.0&TYPENAMES=xxxxxxx_SpacingMap:xxxxxxxx.GRID_SPACING_MAP&SRSNAME=urn:ogc:def:crs:EPSG::4431&BBOX=1080020.71277404553256929,12232953.25763050653040409,1354911.23849608213640749,12477890.19503248669207096,urn:ogc:def:crs:EPSG::4431 - server replied: Bad Request. You may attempt reloading the layer with F5

 

The services pull data from ArcSDE, however I also tried from a File Geodatabase as a test and got the same results.

 

Thanks.

Bill Harvey

Outcomes