Tycho

Query not returning all records

Discussion created by Tycho on Mar 8, 2017
Latest reply on Mar 16, 2017 by Tycho

I am working with ESRI tech support on this, I thought I would check with the community simultaneously. This is a known (and open) bug in desktop from 10.1 on. This just started happening to us (we first noticed it this morning), none of our data structures or procedures have changed in some time.

 

The FC's are in a File GeoDB. This happens on multiple machines using both 10.5 and 10.2 (we have one user with a 32 bit machine so they won't be able to upgrade for a while).

 

Basically, copy–paste a selected set from the table view to Excel does not select all the records.

 

For example:

Select more than 2048 features in FC (does not matter if it has joined or related tables or not) --> copy selected features in table view --> paste into Excel.
Result: 2048 records pasted into the spreadsheet (always returns 2048 if any number greater then that selected)

 

These permutations work –


Select > 2048 features in FC (does not matter if it has joined or related tables or not) --> copy selected features in table view --> sort (by any field) --> paste into Excel.
Result: all records pasted into spreadsheet

 

Select > 2048 features in FC (does not matter if it has joined or related tables or not) --> export from table view to DBF --> open in Excel.
Result: all records pasted into spreadsheet

 

Selecting and copy/pasting from a shapefile works correctly.

 

Not all of my staff are (necessarily) sophisticated enough to figure out/consistently use the workarounds, and we are not going back to shape files. Has anyone else experienced this, and did you have any luck fixing it?

Thanks,

 

Tycho

Outcomes