tyschwartz

ArcGIS Pro 1.2 crashing - Insert New Map into a Project

Discussion created by tyschwartz on May 4, 2016
Latest reply on May 10, 2016 by tyschwartz


Just wanted to pass this along to anyone at ESRI.  Every time I add an additional new map to a particular project (after having 1 map already open), ArcGIS Pro crashes.  This appears to be repeatable, because every time I create a Project and attempt to add that additional map it happens. So essentially, right now 1 project = 1 map which makes storing and organizing my projects difficult to say the least.

 

Im running a brand new Lenovo desktop with a fresh install of Windows 8. Event viewer (windows app) shows the following errors at the time of the crash (first error starts at the bottom):

 

-----------------------------

LevelDate and TimeSourceEvent IDTask Category
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "WmiApRpl" in DLL "C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiaprpl.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-PerfNet2004NoneUnable to open the Server service performance object. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the status code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "MSDTC" in DLL "C:\WINDOWS\system32\msdtcuiu.DLL" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "Lsa" in DLL "C:\Windows\System32\Secur32.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "ESENT" in DLL "C:\WINDOWS\system32\esentprf.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "CcmFramework" in DLL "FrameworkPerf.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service "BITS" in DLL "C:\Windows\System32\bitsperf.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:57Microsoft-Windows-Perflib1008NoneThe Open Procedure for service ".NETFramework" in DLL "C:\WINDOWS\system32\mscoree.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.
Error5/4/2016 12:56.NET Runtime1026NoneApplication: ArcGISPro.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.AggregateException
Stack:
   at System.Threading.Tasks.TaskExceptionHolder.Finalize()

 

--------------------------

Hopefully this can help debug some issues? Perhaps its an issue with my version of .NET framework? Ive also submitted the error reports to esri via the popup window, but wanted to see if anyone here had any ideas...

Outcomes