AnsweredAssumed Answered

Model runs, Python export fails on append

Question asked by Colli on Nov 13, 2014
Latest reply on Dec 5, 2014 by Colli

I'm trying to get a few models to run via python after being initialized from Windows Scheduler. (Windows Server 2008 r2, acrmap 10.1.1, python 2.7.2)

 

I have been able to get two of my models to run this way after exporting to python and setting windows scheduler to execute the python script. however, there is still one model that is failing, but only when run via python. Runs successful from the model / toolbox in our Enterprise GDB, no problems at all. I'm, not very versed in python so I can't really decipher what this error (below) means outside of the error code = append issue with mis-matched fields. 

 

The model that runs successfully, is using a table view, geocoding, appending points to a feature class in our Enterprise GDB.

 

The model that fails is using a table view, plotting x/y, appending points to a feature class in our Enterprise GDB.This one seems to fail on the append. BUT only when run from python.

 

Runs successful from the model / toolbox in our Enterprise GDB, just not from python shell. What is going on here, what ? anyone have insight? Please let me know if you need additional info from this tool or error.

 

 

Fail message::

  File "C:\Program Files (x86)\ArcGIS\Desktop10.1\arcpy\arcpy\management.py", line 3560, in Append

    raise e

ExecuteError: ERROR 000224: Cannot insert features

Failed to execute (Append).

Outcomes