Výplň polygonu farebnou vzorkou v AGOLE

1487
4
07-18-2019 01:52 AM
MatúšČupka
New Contributor

Dobrý deň,

potrebujem vyplniť jeden polygon vzorkou, nakolko sa mi prekrývajú 2 polygony. V AGOLE som nenašiel túto možnosť, je tam len možnosť výplne farbou. Výpln vzorkou som si spravil v ARCGIS PRO, po načítaní do AGOLU sa mi síce zobrazila výplň vzorkou, no v inej farbe vzorky. Existuje nejaká možnosť, ako si v AGOLE vybrať vzorku+farbu vzorky? Na ilustráciu posielam prílohy.

Ďakujem

0 Kudos
4 Replies
JurajStraka1
New Contributor II

Súčasná verzia AGOLu umožňuje meniť farbu vzorky vo vnútri polygónu, iba ak je výplň polygónu nastavená ako súvislá s použitím jediného farebného odtieňa (tzv. Solid Fill). Ak je výplň nastavená ako vzorovaná (napr. šrafy), AGOL dokáže zobrazovať vzor iba čiernou farbou (https://developers.arcgis.com/javascript/3/jsapi/simplefillsymbol-amd.html#properties). 

Ako dočasné riešenie môžete použiť režim výplne s opakujúcim sa obrázkom (Picture Fill Symbol), napr. s takýmto https://www.arcgeo.sk/wp-content/uploads/2019/07/ForwardHatchRed6.png. Vzhľad symbolu si môžte preveriť na stránke https://developers.arcgis.com/javascript/3/samples/playground/main.html#/config=symbols/PictureFillS... kde zadáte URL adresu na Váš obrázok a následne kliknete na tlačidlo "{}", ktoré sa nachádza v spodnej časti lišty na pravom okraji mapy. Takto získate JSON formát symboliky, ktorý pomocou ArcGIS Online Assistant (https://ago-assistant.esri.com/) môžete vložiť do konfiguračného súboru webmapy. Tento konfiguračný súbor webmapy je možné editovať po prihlásení sa do ArcGIS Online Asistent-a pomocou príkazu I want to... - View an item's JSON (na vrchnej zelenej lište). V ľavej časti obrazovky sa Vám webmapy zvýraznia modrou farbou a na požadovanú webmapu kliknete myšou. Potom sa v pravej časti obrazovky zobrazí okno Description a pod ním okno Data. V tomto okne Data upravíte symboliku v časti Operational Layers pre požadovanú vrstvu v jej elemente drawingInfo / renderer - vložíte získaný JSON zápis symboliky.

Výsledná mapa vyzerá približne takto: http://arcgeois.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=f05f2615aa5b45aab5048fe8fb0d1460

0 Kudos
MarianBednar
New Contributor

Dobrý deň,

podarilo sa mi dostat do toho portálu. Snazim sa v upravit farbu vzorky, zadaval som aj kody RGB vo webmape vybranej vrstvy, no stale mi svieti červená farba. Je mozne menit farbu vzorky?

V minulej diskusii ste uviedli, že je potrebné vlozit nejakú JSON zá*** symboliku do elementu  drawingInfo / renderer. Tu som celkom nepochopil postup, vedeli by ste mi to bližšie vysvetliť? Dakujem

0 Kudos
JurajStraka1
New Contributor II

Keď potrebujete zmeniť symboliku v JSON súbore, musíte prejsť z režimu na čítatnie (biele pozadie - tak ako vidno na Vašom screenshote) do režimu na editovanie. Je potrebné kliknúť na tlačidlo s ikonou ceruzku vpravo hore nad oknom "Data" (takto http://prntscr.com/olm4h0), vtedy sa pozadie zmení na čierne a môžte editovať JSON súbor, ktorý obsahuje všetky nastavenia webmapy, ktorú ste vytvorili. Po skončení úprav je potrebné kliknúť na tlačidlo s disketou pre uloženie zmien (takto http://prntscr.com/olm5ao). Farbu výplne je možné meniť iba ak je typ výplne "Solid Fill", pri ostatných výplniach ako sú šrafáže, zostáva stále čierna farba výplne aj napriek nastaveniu. Ak používate obrázkovú výplň "PictureFill", tak farbu opakujúceho sa vzoru určuje farba v obrázku (teda musíte si pripraviť taký obrázok akou farbou chcete vyplniť polygón).

0 Kudos
MarianBednar
New Contributor

Dakujem za informáciu. O tej editácii som vedel, pre mna bolo podstatné, či je možné menit farby šrafáže. Takže si budem musieť zvlášt pripravovať obrázky podla farby. Potrebujem tie šrafáže kvoli čitateľnosti velkého počtu polygonov na mape, prípadne ich prekrývania.

0 Kudos