Citizen Problem Reporter - Send Emails Error

429
2
04-29-2019 10:53 AM
WightmanAdmin
New Contributor III

I am trying to configure email notifications for the Citizen Problem Reporter (local government ArcGIS Solution) per these instructions. I configured the Send Emails tool and tried running servicefunctions.py but get the following error from the log:

ERROR: Failed to process service https://services1.arcgis.com/stuff/arcgis/rest/services/stuff/FeatureServer/0
(504, b'5.7.4 Unrecognized authentication type [stuff.stuff.prod.outlook.com]')

I am not sure what is going on. I see this error pops up in other softwares when setting up SMTP. Some of the advice I've seen is to specify a port number, but I don't see where I can specify a port number. Does this have anything to do with the new TLS change? Let me know if further clarification is needed.

Reply
0 Kudos
2 Replies
MarkBennett
New Contributor III

I have a similar problem.  The app cannot connect to the SMTP server. 

I have the email information like this in json configuration file:

       "email settings": {
           "smtp username": "username@gmail.com",
           "smtp server": "smtp.gmail.com",
           "smtp password": "password",
           "reply to": "Username@bennettandwilliams.com",
            "from address": "Username@Hotmail.com",
             "use tls": true,
             "substitutions": null
       },

The Python gives a few trials and return a exception with this error message:

   (421, b'Cannot connect to SMTP server 104.47.13.33 (104.47.13.33:25), connect error 10060')2019-07-02 11:07:59.829823

I also tried using hotmail (smtp.live.com), as well tried using the SMTP server name found on my PC (hotmail-com.olc.protection.outlook.com). It returns the same error message.

Any suggestions?

Thanks,

Ming

Reply
0 Kudos
WightmanAdmin
New Contributor III

I ended up checking the TLS checkbox and it worked.

Reply
0 Kudos