sdemon -o info -I users -s <server number> -i M<service number>

666
3
09-02-2014 11:03 AM
Highlighted
Occasional Contributor III

Hi all

In ArcGIS 10.2  with I type n the command line:

sdemon -o info -I users -s <server number> -i <service number> it works,

but when I type the the same command using Oracle Direct Connection it fails

sdemon -o info -I users -s <server number> -i  sde:oracle11g:<instance>

I get the following error message:

Entry for SDE instance not found in services file, Unable to get users

This last syntax worked in ArcGIS 10.0

Reply
0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Occasional Contributor

Which version of Oracle are you using? What client are you using (Administrator or Instant)? In case of Administrator client, see if the entry of the service in services file is there in client TNSNAMES.ORA file as well. If not copy it from Oracle home services file.

I hope that works.

Reply
0 Kudos
Highlighted
Regular Contributor III
  • What is the version of the sde geodatabase?
  • Are you able to list and disconnect connections from the "Geodatabase Administrator" window in ArcGIS Desktop uding the direct connect?
  • Are you able to connect via SQLPlus to that sde gdb using the same Oracle_netservice?
Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor III


Hi

I am using Oracle 11G, with ArcSDE 9.3 for one instance and ArcSDE 10.0 fopr other instances.

The client is ArcGIS 10.2.2

From ArcCatalog I am able to see all the isntances. Yes I do ahve the Geodatabase Administrator opetion in the menu, but I aam not SDE suepr suer only wht owner of the schema.

Reply
0 Kudos