Select to view content in your preferred language

Co nového v ArcGIS StoryMaps (květen a červen 2023)

536
0
06-27-2023 12:38 AM
Labels (2)
MarketaBraunova
Esri Contributor
0 0 536

První novinku jistě ocení všichni, kdo si při vytváření map s příběhem dávají záležet na estetickém a vizuálním dojmu z aplikace jako takové. V beta verzi je pro vás totiž připraveno prvních sedm nových a profesionálně vytvořených motivů, mezi nimiž mimo jiné najdete i oficiální motiv pro letošní uživatelskou konferenci Esri.

1.png

1_5.png

Pro přehlednost a snadnou orientaci v mapě s příběhem je velmi důležité mít stránku dobře strukturovanou a zformátovanou. K tomu můžete využít i nově přidaný prvek třetí úroveň nadpisu, který dosavadní nabídku členění vhodně doplňuje.

U nadpisů ještě chvíli zůstaneme, protože se k nim hodí připomenout užitečnou funkcionalitu, která je součástí map s příběhem už nějakou dobu. Tou je automatické generování URL odkazů u všech nadpisů, díky kterým se můžeme odkázat na konkrétní sekci v rámci aplikace. Pro jejich využití stačí, když v publikované Mapě s příběhem najedete myší na nadpis a objeví se možnost pro zkopírování odkazu.

2.png

V rámci textové části prvku Prohlídka mapy je nyní nově možné použít číslované i odrážkované seznamy.

Za zmínku rovněž stojí i několik dalších drobných vylepšení, kdy do nabídky dostupných jazyků byl pro prvek Kód přidán programovací jazyk R, došlo k mírnému zvětšení velikosti hlavičky s logem a drobným faceliftem prošla také vyskakovací okna.

4.png

 

To je z námi vybraných novinek ArcGIS StoryMaps vše – kompletní seznam oprav, změn a novinek naleznete jako vždy na stránkách dokumentace.