Problem in production after Upgrade of Google Chrome to chrome 52.0.2743.82

2656
12
07-27-2016 01:07 AM
MalikAyaz
New Contributor II


Hello everyone,

We have Google Apps in our office so officially we can't block the upgrade of Google Chrome. Yesterday the Chrome was updated to version 52.0.2743.82, and our applications in production stopped because of it. We are using applciations based on web app builder using ArcGIS JS API 3.14. We do not have any other navigation allowed on our office desktops and tablets. Applications are working perfectly with version older versions like 51.0.2704.103.

We had similar problem with Chrome  51.0.2704.63, which was fixed with version is 51.0.2704.79. (reference Chrome 51 Issues with ArcGIS Online, Portal, or Custom Apps | Support Services Blog )

I have two questions :

1) Are we the only one who is facing this issue?

2) What are the porsible solutions?

Thanks a lot

Ayyaz MAHMOOD PARACHA

0 Kudos
12 Replies
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

There are many threads discussion the 51.x versions causing issues, with WAB killed by Chrome 51  being the most active.  So you are not alone.

Other threads, again mainly 51.x

Chrome 51 is killing custom ArcGIS JS API apps, not just WAB products.

Web AppBuilder 2.0 patch for Chrome51

But maybe some of those (possible) solutions might help in your case too.

0 Kudos
AndrewHansford
Occasional Contributor II

Hi All I am unsure if this is related but we are using a Mix of Chrome and IE and in Chrome, our Print widget times out. we are on Version 52.0.2743.116 m

Screen shot message.

We have Web App Builder1.3 with the hotfix for Chrome v51.xxx installed.

Is anyone else currently have issues with Chrome?

Cheers

Andrew

RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Andrew,

  You can look at this thread for the print widget timeout issue with Chrome:

Chrome 52 and WAB 2.0 DE site - Print widget does not show advanced options

AndrewHansford
Occasional Contributor II

Hi Robert,

Thanks for this information, it is really helpful, I have spoken with our Infrastructure Architect and he and I have the same question for you, What do you mean by setting up the Proxy in the Chrome 52 and WAB 2.0 DE site - Print widget does not show advanced options discussion?

Also I have looked the the JS file for print and found the part that you discuss:

Our print widget compared to your solution:

Once again many thanks for your help so far

Andrew

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Andrew,

Here is a link to the proxy resources that you will need to setup on your web server:

GitHub - Esri/resource-proxy: Proxy files for DotNet, Java and PHP.

WAB doc on proxy:

Use proxy—Web AppBuilder for ArcGIS | ArcGIS

Blog post on the subject:

Setting up a proxy with Web AppBuilder Developer Edition | Support Services Blog

As far as the code (it looks like you are on  2.0 and my code example was for 2.1. Here is 2.0:

_getPrintTaskInfo: function() {
      // portal own print url: portalname/arcgis/sharing/tools/newPrint
      var def = new Deferred();
      if (this._isNewPrintUrl) { // portal own print url
        def.resolve({
          isGPPrint: false
        });
      } else {
        esriRequest({
          url: this.printTaskURL,
          content: {
            f: "json"
          },
          callbackParamName: "callback",
          handleAs: "json",
          timeout: 60000
        },{useProxy: true, usePost: false}).then(lang.hitch(this, function(data) {
            def.resolve({
              isGPPrint: true,
              data: data
            });
          },{useProxy: true, usePost: false}), lang.hitch(this, function(err) {
            def.resolve({
              error: err
            });
          })
        );
      }

      return def;
    },
BillFox
MVP Frequent Contributor

Same error as you this morning, same v of chrome

Works fine in Firefox 47.0.1 and ie 11

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Bill,

   are you saying that my code revision is not working for you?

0 Kudos
BillFox
MVP Frequent Contributor

nope, just noticed this same timeout error this morning with Portal for ArcGIS Web AppBuilder applications "out of the box" - Not using developer edition or any proxy adjustments. I'm running it by tech support.

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Bill,

You are in a hard spot then. See this thread: https://community.esri.com/thread/181102#comment-630264 

0 Kudos