Arcade expressions appear in AGOL web map popups but cause error in WAB app

659
6
Jump to solution
02-06-2019 05:02 PM
BatesRambow2
New Contributor III

I have a popup that includes Arcade Expressions, which appear just fine in the AGOL web map (The Arcade expressions populate the items under Owner Info:

But when I add this web map to a WAB Dev Edition application (v2.10), the arcade expressions do not appear. See the Owner Info section in the popup in the image below. There is no console error when this occurs.

However, when opening the Attribute Table widget, data does not render and the Javascript console does produce an error:

js.arcgis.com/3.26/init.js:115 Error: Runtime Error: Function Not Found: FeatureSetByName

This is an example of the arcade expression I'm using, which does call FeatureSetByName (mentioned in the console error)

var ownerTable = FeatureSetByName($datastore,"owner_info");
var parcelId = $feature.parcel;
var sql = "parcel = '" + parcelId + "'";
var ownerRecord = Filter(ownerTable, sql);
for (var f in ownerRecord){
return f.owner1
}
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
XanderBakker
Esri Esteemed Contributor

I think what you have found is that the FeatureSetByName was not yet implemented in version 3.26. In ArcGIS Online this function was release in the December update, so it is quite recent. In Enterprise it will be include in the 10.7 version which will be release in March. In case you can resolve the incompatibility issues in 3.27 that would be the way to go if you want to use the FeatureSetBy* functions in WAB Dev edition.

View solution in original post

0 Kudos
6 Replies
BatesRambow2
New Contributor III

I did notice that pointing the deployed app's API version to 3.27 instead of 3.26 (which is what WAB 2.10 points to) seems to fix the problem with Arcade expressions not appearing. However, doing that causes some compatibility issues with other widgets. I also can't find anything that indicates theres a problem with these Arcade expressions in 3.26, so I'd prefer to find a solution that uses that version.

0 Kudos
XanderBakker
Esri Esteemed Contributor

I think what you have found is that the FeatureSetByName was not yet implemented in version 3.26. In ArcGIS Online this function was release in the December update, so it is quite recent. In Enterprise it will be include in the 10.7 version which will be release in March. In case you can resolve the incompatibility issues in 3.27 that would be the way to go if you want to use the FeatureSetBy* functions in WAB Dev edition.

View solution in original post

0 Kudos
BatesRambow2
New Contributor III

Seems that you're right. Thanks. I managed to get the other minor issues caused by the switch figured out, so it seems to be working.

CodyBiondi
New Contributor II

Xander,

I'm having a similar issue where featuresetbyname is also not working in collector, but is working on web map. Any news on when featuresetbyname will be working with collector/or is there another work around you could suggest?

Regards,

Cody

0 Kudos
XanderBakker
Esri Esteemed Contributor

Hi Cody Biondi ,

I am not sure if this will be included in Collector. You may have heard that Collector and other field apps are being merged together in one easy to use application called ArcGIS Field Maps (currently in beta). There will be better support for Arcade in this app. It would be best to participate in the beta program (ArcGIS Field Maps ). This allows you to validate the functionality and contribute with suggestions for enhancements so that you (and others) will be able to enable those workflows in the new software. 

CodyBiondi
New Contributor II

Xander,

Thank you very much for your time, I appreciate the guidance on topic. I look forward to hopefully seeing this resolved in the new application.

Regards,

Cody