Styling Tag Remains in Alias

110
3
Jump to solution
06-12-2020 09:36 AM
ak_gis
by
New Contributor II

We have a feature service published from Survey123.  Styling tags were used in the label for multiple fields.  But for some reason, following two examples' closing tag for boldface was left as part of the alias in the feature service.   Survey123 form worked fine, but we had a custom geoprocessing tool that reads aliases from the feature service and generates Word report form.  And having that closing tag in the alias caused an error.  We addressed the issue with code, but I wonder which aspect  of these labels caused the tag to become a part of the alias text? 

Survey123 Label

<b>Outlet energy dissipator and erosion control protection (e.g., riprap) is free of scour, erosion, or displacement<b/>

<b>Control Structure manhole ladder/steps, cover and/or access door appear to be present, secure, and operational without damage<b/>

When viewing the hosted feature layer in ArcGIS Pro:

How the browser draws the text in the REST end point page:

Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
DougBrowning
MVP Frequent Contributor

HTML end tag is </b> not <b/>

View solution in original post

3 Replies
DougBrowning
MVP Frequent Contributor

HTML end tag is </b> not <b/>

View solution in original post

ak_gis
by
New Contributor II

Thanks for catching that!  We inherited several forms from another consultant, and half of our work has been finding hidden gems like this.  

Reply
0 Kudos
IsmaelChivite
Esri Frequent Contributor

In case it helps: When authoring the XLSForm, it is also possible to use the bind::esri:fieldAlias to set the alias of the field. If bind::esri:fieldAlias is empty, then the label of the question becomes the alias, but you can override it.