S123 Connect New "Compact" & "Horizontal Compact" Appearance Issue

601
5
Jump to solution
03-09-2021 06:38 AM
Amanda__Huber
Regular Contributor

Hello S123 Team, 

It appears that (we believe) the latest S123 Connect update v3.11.123 has changed the fundamental appearance of Select One "Compact" & "Horizontal Compact" question types. 

When viewing the published form in a browser the radio buttons associated with the Compact appearance are filled in and greyed out. This is not how the previous version of Connect rendered these question types and I have found no way to change this new look. 

These filled in and greyed out radio buttons is a confusing user experience for our constituents, as it appears they are either already filled out (since filled in) or unable to be selected (since greyed out). 

 

Please either change this default for Compact appearance or create a way for it to be controlled.

Amanda__Huber_0-1615300309491.png

Amanda__Huber_0-1615300684449.png

 

Thank you. 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
ZhifangWang
Esri Regular Contributor

Hi @Amanda__Huber  @DanteLee ,

Thank you for the feedback.

The hotfix mentioned by Jim has been deployed earlier today, with the fix to this issue. Republishing the survey by using the original version or the latest 3.12 version of Survey123 Connect can fix the survey.

 

Thanks,

Zhifang

View solution in original post

5 Replies
Amanda__Huber
Regular Contributor

To contribute to this, I've done more testing and this appears to affect more question types than we previously thought: 

Select Multiple have the appearance of being already checked (!?) the xls form has no other settings on:

Amanda__Huber_0-1615301352943.png

Amanda__Huber_1-1615301399137.png

 

0 Kudos
DanteLee
Occasional Contributor II

Here to chime in with the same issue! Luckily previous versions are still intact.

0 Kudos
Jim-Moore
Esri Regular Contributor

Hi @Amanda__Huber thanks for reporting this one - it looks to be the same issue as mentioned in this post, which should be rectified in an upcoming website hotfix (the hotfix is planned to go live in the next 24 hours at this stage). Please see the other post for workarounds in the meantime. Note that the latest version of Connect is 3.12.230.

Best, Jim

cc: @ZhifangWang 

ZhifangWang
Esri Regular Contributor

Hi @Amanda__Huber  @DanteLee ,

Thank you for the feedback.

The hotfix mentioned by Jim has been deployed earlier today, with the fix to this issue. Republishing the survey by using the original version or the latest 3.12 version of Survey123 Connect can fix the survey.

 

Thanks,

Zhifang

View solution in original post

Amanda__Huber
Regular Contributor

Hi @Jim-Moore and @ZhifangWang

Thank you so much for this quick resolution, we really appreciate it!

0 Kudos