Passing parameters to a Survey123 where the field is in a group

395
1
05-24-2019 05:53 AM
Highlighted
New Contributor

I am looking to pass parameters from Workforce, and the project's web map, I've hit an issue when trying to set a field which is contained within a group.

If I have the following schema in my form 

typenamelabel
textsitenameSite Name
textnameFull Name

If I launch the survey and pass in the default values for these fields using the following url

https://survey123.arcgis.com/share/{GUID HERE}?field:sitename=SITE123&field:name=MYNAME

The Survey get populated with both the values I passed in.

If I then modify the survey definition and add a grouping

typenamelabel
textsitenameSite Name
begin groupperson
textnameFull Name
end group

Using the the same url only the sitename field is now populated. I wasn't expecting name field to populate, however I should be able to access it by modifying it's path e.g. person/name or person.name etc. I have tried all sorts of separators e.g. _, __, . and %2F and am not really getting anywhere. 

Can anyone shed any light on how to access nested fields, or point me to the documentation? 

Thanks

Si

References

Tags (1)
Reply
0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Esri Esteemed Contributor

Hi Simon,

I am able to get a sample based on your description working.  See:

https://survey123.arcgis.com/share/6ab38cb6c2fa4e5caaacd12fa7cba807?field:sitename=Test123&field:nam... 

Can you try to set up the URL with the test survey?  Also, can you check to see that spaces (and other special characters) are being properly percent-encoded?  A space may stop the reading of the URL.

Reply
0 Kudos