Issues charging Survey after updating xlsForm

34
1
10-14-2020 08:09 AM
New Contributor III

Hi everyone,

Since the last update to Survey Connect 3.10.239 I get real issues here when I update anything in the form. It won't load  back when I save my xlsForm and I end up closing the app with the task manager and need to create a new form importing the "old" xls file.... Thats really anoying. Never experienced this before..

Sometimes this because some errors from the copy/paste from my old version before updating Survey connect but honnestly I've been working it for days and something goes wrong.

The older version used to tell us where ad when we had errors in the file now if something inconsistent happen, it tells nothing you have to find where's the problem when there is one...

 

I miss the older version of Survey123 to be honnest.....

Thanks a lot

Reply
0 Kudos
1 Reply
Esri Contributor

Hello Cédric!

The latest version of Survey123 has new spreadsheets and have different placement of columns compared to the older versions.  This would mean that just copying and pasting the old XLSForm to the new one would cause errors (and believe me, I have encountered this myself!).  The way I got around it is to copy and paste one column at a time paying attention to the column names making sure that they match.  I got errors because I copied and pasted all at once with the columns for Calculations being put into Relevant into the new XLSForm.

Let me know if this works.  If not, could you share the XLSForm if you are ok with it?  If not, Esri Support is very helpful and confidential with this.

Reply
0 Kudos