image media in a note does not show up when language is changed. Why?

263
5
10-27-2020 06:05 AM
AurelieShapiro
Occasional Contributor II

We need to show logos in our survey. The images in the media folder and named in the media column work fine in Vietnamese but in english show a broken image link.

https://arcg.is/1D8zPm 

this does not happen in survey123 connect, but happens in survey123 windows and iOS as well as the embedded survey (https://space-science.wwf.de/fgms-vietnam/ ). The image is clearly there, seems to be a bug with the language setting?

the survey123 link is: arcgis-survey123://?itemID=12318b0373c1455cb77e8c651cf3f017

anyone know how to fix this?

Tags (2)
Reply
0 Kudos
5 Replies
Shwu-jingJeng
Esri Regular Contributor

Hi Aurelie,

Could you share the XLSForm and the associated media folder with us to test in house?

The form seemed to load fine with survey123 field app(worked on both windows OS and iPhone8).

But I can see the log is missing on the webform.

Could you clarify that the issue only occur with webform but not the field app at your end?

Reply
0 Kudos
AurelieShapiro
Occasional Contributor II

Thank you for your response!

and you are right - the logo does works in the survey123 app, but not on the browser version when set to english.

Here is the XLS For,. FGMS_Vietnam.xls

Reply
0 Kudos
IsmaelChivite
Esri Frequent Contributor

Hi. Your image will show if you add media columns for each of the languages you want to support. For example:

media::image::English (en)

media::image:tiếng Việt (vi)

Just like the label columns, your media columns also need its own column for every language supported. You can choose to display the same logo across all languages, or reference language-specific logos.

AurelieShapiro
Occasional Contributor II

aha! I didn't realize I would have to add that field, thank you so much!

but for the record - I only needed to add the English media field. When I added both the english and vietnamese, one language wouldn't work (even when i removed the media::image field) - so the proper workflow is to add only one of the language columns.

Thank you!

Reply
0 Kudos
Shwu-jingJeng
Esri Regular Contributor

Hi Aurelie,

What Ismael mentioned about is documented on our online Help here:

Manage multiple languages—ArcGIS Survey123 | Documentation 

Once you have reference the image for each language, they will display correctly on thr web form.

Reply
0 Kudos