Issues with KML Layers in a Scene in a Xamarin Forms app

157
2
01-20-2021 01:18 PM
MichaelHamsa
New Contributor III

Hello,

We've been working with a KML data source that includes 3D Collada models. We've had success adding this to a scenes on both Windows and in a Xamarin Forms apps. However, we have seen some differences on these platforms.

The biggest issue is that in the Xamarin Forms app, the KMLLayer is not draped on the surface even though we've setup the elevation surface and set the base surface. We're using the same code on Windows and in the Xamarin app however in the Xamarin app the KMLLayer appears to be "floating" in the air.

Here's an example from Windows app showing it correctly displayed.

WindowsScene.jpg

 

Here's a screen shot from the Xamarin Forms app using the same code to setup the surface as well as the same KMZ file.

MobileScene.jpg

Additionally, in the Xamarin Forms app, we've noticed that the rendering is not using textures we included in the KMZ.

I'm just wondering if this is expected or if we are doing something incorrectly.

0 Kudos
2 Replies
dotMorten_esri
Esri Frequent Contributor

It looks to me the surface isn't loaded in your mobile app. Are you hitting an http or https service? Note that both android and ios by default blocks http services now, so could just be the surface data fails to load.

0 Kudos
MikeBHamsa
New Contributor II

Thank you. That was the issue. It works perfectly.

Question: Do you have any input on the texture issue? I know I threw that one in at the bottom of the original post so it may have been missed.

0 Kudos