WMTS using KVP format in .Net Runtime SDK 100.2 (worked in 10.2.7)

559
1
01-22-2018 08:45 AM
CharlesRoberts1
New Contributor III

#ArcGIS Runtime .NET WPF application...

 

I am having a problem displaying a WMTS layer served by a GeoServer instance which uses Geo Web Cache (KVP only). With Runtime 10.2.7, it works perfectly. I see a GetCapabilities request followed by lots of GetTile requests, exactly what I expect. In 100.2, I see the initial GetCapabilities request and service capability response followed by a single GetTile request (result 304, not modified) and response, followed by LOTS of GetCapabilities requests. Subsequenty panning and zooming results in only GetCapabilities responses sent and no more tiles. Did 100.2 break this?

PS: Connecting to the same server works as expected with the latest (4.6) Javascript API.

Generated Requests:

WORKING 10.2.7

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?service=WMTS&request=GetCapabilities&version=1.0.0 HTTP/1.1
Host: myserver:8888
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: Keep-Alive

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?&service=WMTS&request=GetTile&version=1.0.0&layer=Wo... HTTP/1.1
Host: myserver:8888

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?&service=WMTS&request=GetTile&version=1.0.0&layer=Wo... HTTP/1.1
Host: myserver:8888

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?&service=WMTS&request=GetTile&version=1.0.0&layer=Wo... HTTP/1.1
Host: myserver:8888

 

... more GetTile

 

 

NOT WORKING 100.2

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?service=WMTS&request=GetCapabilities&version=1.0.0 HTTP/1.1
User-Agent: ArcGISRuntime-NET/100.2 (Windows 6.1.7601; Win64; x64; .NET 4.7.0)
Referer: http://arcgis100.app/
Host: myserver:8888
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: Keep-Alive

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?TileCol=0&TileMatrix=EPSG%3A4326%3A0&TileMatrixSet=E... HTTP/1.1
User-Agent: ArcGISRuntime-NET/100.2 (Windows 6.1.7601; Win64; x64; .NET 4.7.0)
Referer: http://arcgis100.app/
Host: myserver:8888
If-Modified-Since: Thu, 11 Jan 2018 16:24:48 GMT
Accept-Encoding: gzip, deflate

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?service=WMTS&request=GetCapabilities&version=1.0.0 HTTP/1.1
User-Agent: ArcGISRuntime-NET/100.2 (Windows 6.1.7601; Win64; x64; .NET 4.7.0)
Referer: http://arcgis100.app/
Host: myserver:8888
Accept-Encoding: gzip, deflate

 

GET http://myserver:8888/geoserver/gwc/service/wmts?service=WMTS&request=GetCapabilities&version=1.0.0 HTTP/1.1
User-Agent: ArcGISRuntime-NET/100.2 (Windows 6.1.7601; Win64; x64; .NET 4.7.0)
Referer: http://arcgis100.app/
Host: myserver:8888
Accept-Encoding: gzip, deflate

 

.. more GetCapabilities

0 Kudos
1 Reply
MatveiStefarov
Esri Contributor

Charles Roberts — We just released Runtime patch 100.2.1, containing a few WMTS-related bug fixes. There is a good chance that this new version will work well with your services. Please try it out!

If you are still seeing issues even with the latest Runtime, I'd be happy to investigate it further. A copy of the GetCapabilities XML response for any of those services would be helpful in that case.

0 Kudos