Finish editing line in ArcPro feature moves

449
3
Jump to solution
04-06-2021 08:58 AM
Labels (1)
OwenWhite
New Contributor II

Hi all,

When editing a line feature in ArcPro the line moves over and doesn't stay in the same place as saved.

This applies to editing vertices, moving, and creating a new feature. However it only happens when I am snapping to the other line.

Before saving to new location

OwenWhite_0-1617724531763.png

After saving to location

OwenWhite_1-1617724571643.png

As you can see it's slightly moved over even though it snapped the first time

Any help would be greatly appreciated,

Thanks!

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
OwenWhite
New Contributor II

Hi Scott,

Thanks for replying so fast.

I was able to remedy the problem by copying the layer and deleting the previous one, that seemed to fix the problem and I was able to go back and make new features/ edit them properly. 

View solution in original post

3 Replies
Scott_Harris
Esri Regular Contributor

Hi Owen,

Are the two lines using the same coordinate system? What is the map's coordinate system? Does it match the lines? Are there any transformations being applied in the map?

Does the symbology of the line have an offset effect?

Thanks,

Scott

 

0 Kudos
OwenWhite
New Contributor II

Hi Scott,

Thanks for replying so fast.

I was able to remedy the problem by copying the layer and deleting the previous one, that seemed to fix the problem and I was able to go back and make new features/ edit them properly. 

View solution in original post

Scott_Harris
Esri Regular Contributor

no problem. I'm glad you resolved it :)

0 Kudos