Map Widget Not Showing Organization Basemaps

462
7
Jump to solution
01-25-2021 12:25 PM
Labels (1)
GregoryBacon
Occasional Contributor

I've enabled the basemap tool for a web map widget but our organizations basemaps don't show up as choices. I have a basemap group configured for our organization and other web maps/apps show my custom basemaps without issue. I'm seeing this in 10.8.1 portal but not AGO.

 

GregoryBacon_0-1611606200781.png

 

 

1 Solution

Accepted Solutions
by Anonymous User
Not applicable

Just closing the loop, this has been resolved in 10.9 Enterprise

From https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEzNDE5MQ==

BUG-000134191

Synopsis: In ArcGIS Enterprise, the Basemap widget of ArcGIS Experience Builder does not list the custom basemaps defined in the portal.

Bug Number:     BUG-000134191

Submitted:         Sep 29, 2020

Modified:            Mar 23, 2021

Severity:              Medium

Applies To:          ArcGIS Enterprise

Version Found: No Version Found

Prog Language: N/A

Server:                 Windows 10.0 64 Bit

Client:                   Windows 10.0 64 Bit

Database:            N/A

Locale:                  N/A

Status:                  Implemented

Version Fixed:   10.9

SP Fixed:              N/A

View solution in original post

7 Replies
by Anonymous User
Not applicable

We're also seeing the same behaviour (Portal 10.8.1). Hopped on here hoping for an answer or workaround.

Did you resolve this? If not, I'll submit a ticket with tech support.

0 Kudos
GregoryBacon
Occasional Contributor
I did not find a resolution to this yet.
0 Kudos
DaveFullerton
Occasional Contributor II

I am experiencing this problem with the Developer Edition v1.3, not in Preview, but when I deploy it to the production server.

0 Kudos
by Anonymous User
Not applicable

Just following up with this.

It's a known bug (BUG-000134191) and is in the current product plan for Experience Builder, so hopefully resolved in a future release soon.

GregoryBacon
Occasional Contributor

Thank you for following up. You beat me to the Tech Support call.

0 Kudos
Grant-S-Carroll
Esri Contributor

I experienced the same using ExB Dev Edition against Enterprise. I worked around it by creating my own basemap widget which will only pull in the organisation basemaps. Code attached if anyone wants it, it s basically the JS API basemap widget with a call to get the organisation basemaps, have not tested it against AGOL.

by Anonymous User
Not applicable

Just closing the loop, this has been resolved in 10.9 Enterprise

From https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEzNDE5MQ==

BUG-000134191

Synopsis: In ArcGIS Enterprise, the Basemap widget of ArcGIS Experience Builder does not list the custom basemaps defined in the portal.

Bug Number:     BUG-000134191

Submitted:         Sep 29, 2020

Modified:            Mar 23, 2021

Severity:              Medium

Applies To:          ArcGIS Enterprise

Version Found: No Version Found

Prog Language: N/A

Server:                 Windows 10.0 64 Bit

Client:                   Windows 10.0 64 Bit

Database:            N/A

Locale:                  N/A

Status:                  Implemented

Version Fixed:   10.9

SP Fixed:              N/A

View solution in original post