Custom font not updated when mxd is published to ArcGIS Server Enterprise

79
5
Jump to solution
02-06-2020 10:27 AM
Highlighted
Occasional Contributor III

I have a mxd that use a custom font for point symbols. I have updated the font to add new symbols and everything is working within ArcMap. The new symbols are displayed correctly.

 

However, when I publish the mxd to ArcGIS Server Enterprise, the new symbols are not visible only the old ones.

 

I have added the updated font into the C:\windows\fonts folder into the ArcGIS Server machine and restarted the Map Service without success.

 

I have tried to delete the Map Service before re-publishing it, without success.

 

Can someone help me with that issue?

Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Occasional Contributor III

Contrary to what the documentation said, the font file does not need to be installed in the server C:\windows\fonts directory when you publish the service.

It seems the font is stored in the mxd per symbol.

A workaround I have found is:

  1. switch the custom font that was updated to Arial or any windows font.
  2. save the mxd
  3. publish the service to ArcGIS Server
  4. switch back to the updated custom font
  5. save mxd
  6. publish the service to ArcGIS Server

View solution in original post

Reply
0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Esri Frequent Contributor
Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor III

Hi Jonathan, do you mean restarting the Map Service or the whole server?

Yes, I have restarted the Map Service many times. I have deleted and republished it many times too.

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Frequent Contributor

Restart the ArcGIS Server Windows service:

2. Restart the ArcGIS Server service and republish the hosted service to Portal for ArcGIS or ArcGIS Online.
Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor III

I can't do that, that's a production server and the service is not published into Portal.

I have noticed that the font finish to be updated on ArcGIS Server after many delete/update/publish tries, but I can't find a reliable way to update it.

Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor III

Contrary to what the documentation said, the font file does not need to be installed in the server C:\windows\fonts directory when you publish the service.

It seems the font is stored in the mxd per symbol.

A workaround I have found is:

  1. switch the custom font that was updated to Arial or any windows font.
  2. save the mxd
  3. publish the service to ArcGIS Server
  4. switch back to the updated custom font
  5. save mxd
  6. publish the service to ArcGIS Server

View solution in original post

Reply
0 Kudos