Usage tab in ArcGIS Online, does Portal have this and can it be turned on?

263
6
11-16-2018 06:35 AM
Highlighted
New Contributor II

ArcGIS Online has a usage tab in the item details page.  We have Enterprise Portal and this tab is not showing on the item details page.  Is it part of portal now and how do I turn it on.  If not part of Portal will it be added in future releases?

Tags (1)
6 Replies
Highlighted
Esri Esteemed Contributor

Hi Nita,

Please see this help topic,

Work with usage reports—Portal for ArcGIS (10.6) | ArcGIS Enterprise 

Hope this helps,

Highlighted
New Contributor III

Hi Derek,

I appreciate your responding to Nita's message. I have the same question as she did, and I've looked at the link you sent, but it really doesn't do what I need it to do because I've found the usage stats to be completely inaccurate. For instance, I know something was viewed yesterday. I was standing over someone's shoulder when they opened it and used it. I, too, opened and used it yesterday. Yet, it doesn't even show up as an item in the "Content Details" when I look for the last 3 days (I did 3 days just to give it a buffer, and there are no other filters set other than the dates at the top).

Really, the way AGOL had it set up in the Item Details was just fine and seemed to provide accurate information. Having accurate usage feedback the way it exists on AGOL is critically important, and since it already exists in AGOL, I can't understand why the Portal would not offer it. Are there any other options? Is this at least on the road map for future Portal updates? Thanks for you help!

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Esteemed Contributor

Hi Lindsay,

Sorry for the late reply.

> Having accurate usage feedback the way it exists on AGOL is critically important, and since it already exists in AGOL, I can't understand why the Portal would not offer it.

What release of Portal for ArcGIS (aka. ArcGIS Enterprise) are you using? FYI, the functionality in Portal may be slightly "behind" ArcGIS Online and this might be a known issue that was fixed in ArcGIS Online, but not in your Portal release (yet).

Hope this helps,

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor III

10.7.1

Lindsay Maier

Crime & Intelligence Analyst

Crime Analysis Unit

St. Louis Metropolitan Police Department

Email: lhmaier@slmpd.org

Phone: 314-444-5945

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Esteemed Contributor

Hi Lindsay,

The only thing I can suggest is to try to reindex your portal, so your contents directory is in sync.

You can check the status of the reindex by following the steps below.

  1. Open the ArcGIS Portal Directory and sign in with the initial administrator account. The URL is formatted https://portal.domain.com:7443/arcgis/portaladmin.
  2. Click System > Indexer > Index Status.
  3. Refresh the page to obtain the latest status.

If this doesn't work, then perhaps you've found a bug. Please contact esri Tech Support to open an incident and they can help you investigate further.

Hope this helps,

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

Thanks for the information.  I think this will work until ESRI decides to add the usage tab to Enterprise Portal.

Reply
0 Kudos