Web hook not an option through our portal

254
4
07-29-2021 08:38 AM
MichaelMitchell5
New Contributor III

We're running Enterprise 10.8.1 and I've been attempting to get web hooks to work.  On ArcGIS Online they work fine on hosted feature services but on our local portal under supported operations it's not even an option.  If I append /WebHooks?f=json to the end of the feature service admin url I do get a json response which tells me there is something there.

 

Any thoughts on why I can't create one through the web browser?

 

Thanks

0 Kudos
4 Replies
ReeseFacendini
Esri Contributor

Webhooks in ArcGIS Enterprise are setup differently than in ArcGIS Online.  Look through this document for more information on setting up Enterprise specific webhooks.
https://enterprise.arcgis.com/en/portal/latest/administer/windows/create-and-manage-webhooks.htm 

0 Kudos
MichaelMitchell5
New Contributor III

I appreciate the response.  I've been over that resource many times and was hoping I was missing a simpler solution.  Maybe I'm thinking about it wrong. Typically when I need to make this kind of call I do it in python.  Is there a faster gui based way to do it?

 

I attempted setting one using integromat and https://machine.domain/com/webadaptor/sharing/rest/portals/<orgID>/webhooks but received an error that the url wasn't accessible.  It does open in a web browser saying 'Accepted'.

The Name of the webhook is set the same as the one on integromat.  No secret, default properties, and send me everything with json selected as the format.  This may be another topic entirely.

0 Kudos
KellyArmstrong
Occasional Contributor II

Michael,

We had the same issue.  I saw in some post that it was because Integromat uses servers in Europe and our server rules block it....

MichaelMitchell5
New Contributor III

Thanks, I'll try another service to see if I can get it working.

0 Kudos