The Layer XXX is not responding / cannot be added to the map

1301
9
05-14-2018 03:56 AM
LR
by
Regular Contributor

I can't add any hosted layer to a map - all I get is the error above. I guess it has something to do with REST, because when I validate the server (https://[MACHINENAME].local/portal/portaladmin/federation/servers/), I get a "success" status but also the message that "the ArcGIS-Server-Services-URL 'https://[MACHINENAME].local:2443/arcgis/datastore' can't be checked for 'https://[MACHINENAME].local:2443/arcgis/datastore/rest/info'." The messages are in German, the rest of the page is in English, despite setting the language prefs in Portal to English.

SSL is enabled, and I restarted the server too. Adding local files to a map works however.

0 Kudos
9 Replies
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Hi LR,

Are you able to access the Hosted services in the REST Services Directory.  Ex:

https://<server.domain.com:6443>/arcgis/rest/services/hosted

0 Kudos
LR
by
Regular Contributor

I can - viewing the footprints also works (pushpin on the map in the right place).

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Have you tried another client, such as ArcMap or ArcGIS Pro, to view the hosted feature services?  If you can view them there, this would indicate an issue with Portal.  If you cannot, it's mostly likely something corrupt with the feature services.

0 Kudos
JonathanQuinn
Esri Frequent Contributor

the message that "the ArcGIS-Server-Services-URL 'https://[MACHINENAME].local:2443/arcgis/datastore' can't be checked for 'https://[MACHINENAME].local:2443/arcgis/datastore/rest/info

Is this the exact error message you get? If so, your federation URLs are incorrect. You register the Data Store with Server going through https://<machine>.local:2443/arcgis/datastore, but you federate Portal and Server using https://<machine>.local:6443/arcgis, (at least for the admin URL).. Can you check the federated Servers and verify what URL you used for the services and admin URLs?

0 Kudos
LR
by
Regular Contributor

Service
https://[MACHINENAME].local:2443/arcgis/datastore/

Administration
https://[MACHINENAME].local:6443/arcgis/


When I set up Datastore I used https://localhost:6443/ as GIS Server URL, can this be a problem? Unfortunately there's no apparent way to change the URL, it's just telling me it's configured!

0 Kudos
JonathanQuinn
Esri Frequent Contributor

Yes, that's definitely the problem. The services URL should be the URL that clients will use to connect to services, for example:

https://<machine>.local/server

You should unfederate and refederate using the correct URL.

0 Kudos
LR
by
Regular Contributor

The Datastore URL wasn't the problem. I even tried the correct URLs (.local:6443/arcgis/ and .local/arcgis/) before - the actual problem is that the layers already in the Datastore can't be loaded anymore after an URL change.

Let's see what doesn't work next.. 

0 Kudos
JonathanQuinn
Esri Frequent Contributor

The problem is that once you configure the site incorrectly, even editing the URLs in the Sharing API won't fix the existing services in the site. You need to update those manually. Refederate using the correct URL and then publish a new service and see if it works.

0 Kudos