Add AGOL Service to Portal for AcrGIS - Store the credentials

1857
16
04-05-2017 06:34 AM
GISMountains
New Contributor III

Hi all

I would like to add a 3D-Service which i published to ArcGIS Online in Portal for ArcGIS. Because it is not a public service i need to input the credentials.

If I insert it to a webmap I need to input the credentials every time? Is there a way to store them in Portal for ArcGIS?

Cheers

0 Kudos
16 Replies
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

What version of Portal for ArcGIS are you using?  I believe this was a bug at 10.2.2 where it would not prompt you to store credentials for secure services.

0 Kudos
GISMountains
New Contributor III

Thanks for the fast response. We use 10.5 just installed 4 weeks ago....

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Try adding the following service and see if it prompts you to store the credentials:

https://sampleserver6.arcgisonline.com/arcgis/rest/services/SaveTheBay/FeatureServer/0

Username: user1

Password: user1

0 Kudos
GISMountains
New Contributor III

I need to set the credentials every time i open the map

.

Is this still necessary with 10.5:

https://community.esri.com/thread/174629 

?

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

You should receive the following:

Is there a reverse/forward proxy in your configuration?  If so, try setting this in the Portal Administrator:

Use a reverse proxy server with Portal for ArcGIS—Portal for ArcGIS (10.5) | ArcGIS Enterprise 

Using a forward proxy server with Portal for ArcGIS—Portal for ArcGIS (10.5) | ArcGIS Enterprise 

GISMountains
New Contributor III

Thank you for the response. Yes we have a reverseproxy in our system. We test this.... but not at the moment. I let you know if this was the problem.

0 Kudos
GISMountains
New Contributor III

Hi Jake

Thanks again for the response. We are one step further. We configured the forwardproxy with the result to get the bullets to store the credentials.

But set to store the credentials or do not store the credentials and "add item" we get the following error-msg:

"Invalid service credentials A JSONObject text must begin with '{' at character 1 of "

What could cause this error?

Cheers

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Do you receive the same error when you try with the service I provided previously?

https://sampleserver6.arcgisonline.com/arcgis/rest/services/SaveTheBay/FeatureServer/0

Username: user1

Password: user1

0 Kudos
GISMountains
New Contributor III

Hello Jake

Yes. The same error.

Cheers