Esri GIS Tech 2019 - Content

403
2
04-16-2019 02:42 AM
Labels (1)
Ellenvan_den_Berg
Esri Contributor

09-04-2019

Vorige week was de Esri GIS Tech 2019 waar in het plenaire gedeelte content aan bod kwam.Joris Bak‌ laat zien hoe je in ArcGIS Online verschillende hulpbronnen bij elkaar kunt pakken om ruimtelijke patronen te analyseren, zoals de Sentinel-2 Views, AHN2 Hillshade, historische topografische data van 1969 en Risicokaart - Ongevallen gevaarlijke stoffen.

De content die het meest gebruikt blijft zijn de basiskaarten. We maken de laatste jaren een transitie door van raster naar vector tiled basiskaarten. Ellen van den Berg‌ laat zien hoe je een basiskaart kunt stijlen met behulp van de Vector Tile Style Editor. Zo kan je op basis van de Lichtgrijze Canvas eenvoudig een Waterkaart maken om het water uit te lichten. Het is ook mogelijk om met patronen te werken, waarbij je kaart kunt maken die op papier geverfd lijkt te zijn. Deze kaart komt binnenkort beschikbaar. Lees meer over het maken van eigen stijlen en de in het blog en how-to van Willem Jan Vierbergen‌.

 

Naast de basiskaarten bieden we een verscheidenheid aan andere content-services. We investeren veel energie in het beschikbaar maken van relevante services rond het thema Klimaat. Zo bieden we sinds een jaar de kaartlagen uit de Klimaateffectatlas aan, zoals de Signaalkaart Bodemdaling die recent is toegevoegd. Ook zijn er nieuwe KNMI-services beschikbaar, waaronder de Windrichting en Temperatuur.

Veel data die we aanbieden hebben betrekking op een fysieke locatie. Bij veel vraagstukken is het ook relevant om inzicht te krijgen in omgevingskenmerken en kenmerken van de mensen die hier wonen. We zijn hiervoor een nieuwe samenwerking gestart met datapartner 4orange. 4orange verzamelt Nederlandse consumentendata sinds 1991 en specialiseert zich in marketingefficiency en infrastructuur. Er zijn 1.001 variabelen beschikbaar gekomen, waaronder de Personicx lifestyle segmentation. De data van 4orange wordt op verschillende manieren aan geboden, in de vorm van webmaps binnen de Levende Atlas, Reports, Infographics en Data Enrichment. Lees meer over het gebruik van deze demografische data in de Release Notes.

2 Replies
Egge-JanPollé1
MVP Regular Contributor

Dat was een mooie dag vorige week. Dank jullie wel.

Tot volgend jaar! Dinsdag 7 april 2020, toch?

Ellenvan_den_Berg
Esri Contributor

Bedankt voor je reactie en fijn om te horen dat je het een mooie dag vond! Dat vonden wij ook.

Volgend jaar staat de GIS Tech inderdaad op 7 april gepland.

Tot dan!