Authentication problem in Collector when accessing secured services

3647
26
12-18-2017 12:57 PM
AlinaTaus
Occasional Contributor

I am having an issue with the latest release of Collector for iOS (17.0.3) where users are no longer being prompted to authenticate when accessing secured services (these are hosted on our own ArcGIS Server). We have tried several things to log off the previous user, including switching to a different ArcGIS Online account, restarting the app, even uninstalling the app and reinstalling it. Nothing works! Somehow the user credentials are saved. I have contacted ESRI and they have been able to replicate the issue on their end. A bug has been created and my case has been closed for now. I am trying to come up with a workaround as I have several field users who share an iPad and need them to  sign in with their own credentials before conducting an inspection. The only way I could think of to force a user out was to temporary remove their access to the service by modifying their permissions in the Identity Store under ArcGIS Manager.  I'm wondering if anybody has a better way to accomplish this? 

Thanks in advance!

0 Kudos
26 Replies
OliviaDeSimone
Occasional Contributor

This has started happening at my organization as well with feature services coming from ArcGIS server.  Have you noticed any issues associated with this?

0 Kudos
Luiz_AmadeuCoutinho
Occasional Contributor III

The same problem here

https doesn´t work here

Any idea?

0 Kudos
DanMoore
Esri Regular Contributor

In the window where you can switch users, you can also remove users in Collector for ArcGIS on Android. Have you also tried removing the account? This will prompt for credentials (AGOL) again, but may also prompt again for the service's credentials.

I would expect uninstalling/reinstalling the application to work even though that is not ideal.

0 Kudos
AlinaTaus
Occasional Contributor

The Android version works fine, it's the iOS  version that is not. I don't see where I would be able to remove a user in Collector for iOS, the only option I have is to Sign out. I have tried uninstalling the app and reinstalling it and somehow the last user's credentials were still there.   

0 Kudos
DanMoore
Esri Regular Contributor

Alina, you would just sign out on iOS. Collector on Android and Windows allow you to switch users. 

0 Kudos
Luiz_AmadeuCoutinho
Occasional Contributor III

Hi Dan

I did a lot of times and nothing. I get the messenger "Check url or credencials" when I try to put https://myurlportal/arcgis

Collector was uninstalled e reinstalled. My Android device is new (I bought one 4 days ago).

We here use Linux , Hosted Portal and Server 10.4.1 Federated. Here my url https://smart.campus.ciencias.ulisboa.pt/arcgis 

In my computer was installed from Windows Store the Collect and the screen it´s my dream (Login using AGOL account or Enterprise account). Works very well.

0 Kudos
DanMoore
Esri Regular Contributor

Luiz,

This is a different issue than what this forum is discussing. Are you signing in to your Portal with the FCUL account or the arcgis account?

Luiz_AmadeuCoutinho
Occasional Contributor III

Sorry Dan

I know it´s a different problem.

I´m trying to login using ArcGIS account and FCUL Account. The same error.

0 Kudos
DanMoore
Esri Regular Contributor

Can you test going into the browser (chrome, firefox, etc) on the Android device and try logging in to your Portal there?

0 Kudos