Attachments not uploading for secured Feature Service on collector

1497
5
04-02-2017 04:29 PM
GodwinBadu-Marfo
New Contributor II

I am working with collector for data collection. Feature Services are provided from  an on-Premise server installation. When I secure the feature service and access them through collector, collector is not able to upload attachments over https. Feature data are saved but attachments do not save. I get error message in collector "One Attachment failed to upload". When I disable security and pass feature service over http, it works fine. What could be the issue?

0 Kudos
5 Replies
GISSupport3
Regular Contributor

Is this error only with Android and not iOS?

And Android can sync attachments if map is offline mode?

If yes, then a known bug (surprising existed for years).

If no, some other bug?

0 Kudos
GodwinBadu-Marfo
New Contributor II

Hi, this is mostly tested on android. Not done any test on ios yet. How can  this be fixed or is there a work around to this?

0 Kudos
GISSupport3
Regular Contributor

Fix; requires ESRI to change the app

Workaround; use iOS or use Android map Offline or unsecure servcies

by Anonymous User
Not applicable

Godwin,

How are your services secured? You can check this by going to your ArcGIS Server Manager page and select "security".

The following bug deals with web-tier authentication:

BUG-000094266: In Collector for ArcGIS on Android, the request to a.. 

There is no workaround listed in the bug.

0 Kudos
GodwinBadu-Marfo
New Contributor II

Hello Dan,

Please find below the configuration from the security tab.

Notwithstanding, can I add http link of a secured feature service to arcgis online?

Snapshot of GIS Security

0 Kudos