Field Maps, neopomenutelný pomocník pro práci v terénu

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Field Maps, neopomenutelný pomocník pro práci v terénu

Published on ‎11-10-2021 05:13 AM by Esri

workshopy06.jpg

V tomto workshopu vás seznámíme s aktuální verzí aplikace ArcGIS Field Maps. nejprve vás provedeme její webovou částí, která slouží k přípravě pro práci v terénu – probereme tedy správu editačních šablon, chytrých formulářů pro editaci atributů a tvorbu oblastí pro offline práci. Následovat bude práce ve vlastní mobilní aplikaci, která slouží nejen pro editační úlohy, ale i pro offline a online prohlížení needitovatelných map nebo pro záznam trasy terénního pracovníka.

Kromě výše uvedeného si navíc představíme další užitečné nástroje mobilní aplikace Field Maps, nahlédneme do její blízké budoucnosti a pokusíme se vyjasnit případné otázky nejen pro uživatele migrující ze stávajících aplikací Collector, Explorer a Tracker.



Featured Guests
Esri Regular Contributor
Esri Regular Contributor


Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Thu, Dec 2, 2021 01:00 AM PST
End:
Thu, Dec 2, 2021 02:00 AM PST
Konferenční workshop
Labels (1)
0 Kudos
2 Comments
VHolubec
Esri Regular Contributor

Otázky položené při semináři:

  • 115 MB na čtvereček s rozlohou ani ne ha? A co když chci offline oblast velikosti ORP?

Záleží hodně na basemapě a do jakého detailu v ní jdete a jestli používáte vektorovou nebo rastrovou basemapu. Stejná mapa (tedy s vektorovou podkladovou mapou) za oblast Prahy a části středních a výsledná velikost staženého balíčku je hlášena zařízením na 173 MB. Takže ORP bych se nebál. Ale samozřejmě, je možné mít i podkladovou mapu o velikosti 20GB - ta se se ale spíš ne zařízení nahrává "bokem" - https://doc.arcgis.com/en/field-maps/android/help/prepare-maps-for-download.htm#ESRI_SECTION2_B52FDE...

 

  • Je u Field Maps také tlačítko "i" na dotaz prvku?

Stačí na prvek kliknout. Objeví se detail - pop-up prvku. Pokud je vrstva editovatelná, tak se pak můžete rozhodnout, jestli budete pokračovat editací, nebo skončíte u "pop-upu".

 

  • Mohu si v kanceláři předpřipravit záložky pro práci v terénu v app. Field Maps?

Ano - stačí si na mapě připravit záložky (Bookmarky) a ty pak uvidíte v záložkách - vedle sekce "Moje místa" která jsem ukazoval na začátku webináře.

 

  • Funkce Značení v mobilu podporuje i psaní textu nebo jen čáry?

Dobrý den, do mapy můžete přidat jen grafickou poznámku - ale k té grafické poznámce můžete přidat popis/textovou poznámku.

file.jpeg

Vladimir
VHolubec
Esri Regular Contributor

Co dál sledovat:

Vladimir