ArcGIS Dashboards – rozšíření pomocí Arcade

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

ArcGIS Dashboards – rozšíření pomocí Arcade

Published on ‎04-13-2023 12:10 AM by Esri Contributor | Updated on ‎04-13-2023 12:17 AM

Význam jazyka Arcade pro tvorbu interaktivních a dynamických ArcGIS Dashboardů stále roste. Pro uživatele ArcGIS nabízí Arcade jedinečné možnosti pro zobrazení, filtrování a analýzu dat. Tento webinář se zaměří na využití Arcade v ArcGIS Dashboards a ukáže, jak můžete pomocí této technologie vylepšit své vizualizace a získat nové možnosti pro práci s vašimi daty. Připojte se k nám a dozvíte se, jak může být Arcade užitečný i pro vás.

 

Registrujte se zdarma.

 

webinare-arcgis-dashboards-a.png

 



Featured Guests
Esri Contributor
Esri Contributor


Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Thu, May 11, 2023 01:00 AM PDT
End:
Thu, May 11, 2023 02:00 AM PDT
online webinář
Labels (2)
0 Kudos
5 Comments
JanSouček
Esri Contributor

Otázky a odpovědi, které během webináře padly

 

Je Arcade nějak výhodnější/lepší/optimalizovanější/... než python?

Arcade je především výrazový jazyk, který je přenosný mezi aplikacemi systému ArcGIS (webovými, mobilními i desktopovými).

 

Lze používat šablony (výrazy pokročilého formátování) i v pop-up webových map (např. v novém Map Vieweru)? Zatím jsem na to nikde nenarazil...

Pomocí Arcade lze pokročile formátovat i pop-up v Map Vieweru, v takovém případě se jedná o Arcade profil Popups. V rámci formátování Popups pak mohu v Arcade vracet i vlastní HTML.

VojtechC
New Contributor II

Dobrý den,

zkouším použít Advanced Formatting v aplikaci Dashboards u elementu Indicator a nefunguje mi použití 'Template Literal'. Kód mezi speciálními znaky ` vypisuje jako běžný text včetně znaků <> (viz screenshot). Je možné, že element Indicator Template Literal nepodporuje?

MatejVrtich
Esri Contributor

Dobrý den,

V elementu Indicator lze vlastní HTML využít pro nadpis (Title) a popis (Description) tohoto elementu, které lze konfigurovat na kartě Obecné:

MatejVrtich_0-1684134077905.png

Obsah HTML je přebírán z vlastních atributů slovníku, který je vytvořen Arcade skriptem (klidně i využitím Template Literal):

MatejVrtich_1-1684134187563.png

 

VojtechC
New Contributor II

Dobrý den, děkuji za odpověď. Je tedy možné nějakým způsobem tomu indicatoru změnit font? Mám na mysli "Top text", "Middle text" a "Bottom text". U všech ostatních položek se mi to povedlo (přes HTML a Template literal) a tento jediný element tam zbývá a trochu bije do očí...

MatejVrtich
Esri Contributor

Obávám se, že taková možnost aktuálně v Dashboards není.

Do "těla" indikátoru (top/middle/bottom) je možné dosadit pouze ikonu/text a pomocí Arcade řídit obsah a barvu.

Vlastní HTML/CSS lze u indikátoru definovat pouze pro Nadpis a Popis tohoto elementu.

MatejVrtich_0-1684169746418.png

Přiznám se, že sám bych ocenil širší podporu HTML v Dashboards elementech a proto mi nezbývá, než doporučit toto vylepšení sdílet na ArcGIS Ideas.