ArcGIS Arcade

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

ArcGIS Arcade

Published on ‎11-10-2021 05:03 AM by Esri

workshopy02.jpgArcade není název pro počítačovou hru, ale relativně nový jazyk pro psaní výrazů v rámci systému ArcGIS. V tomto workshopu si představíme základní syntaxi jazyka a oblasti jeho použití. Jazyk Arcade uplatníme především při psaní výrazů pro výpočet polí v rámci atributové tabulky, pro definování popisků a obsahu vyskakovacích oken, ale také pro nastavení symbolů nebo v atributových pravidlech. Jazyk Arcade se rychle vyvíjí a přináší řadu funkcionality, kterou můžeme využívat v různých aplikacích ArcGIS, aniž bychom museli skript pro každou z nich zvlášť upravovat.



Featured Guests
Esri Contributor
Esri Contributor


Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Thu, Nov 18, 2021 01:00 AM PST
End:
Thu, Nov 18, 2021 02:00 AM PST
Konferenční workshop
Labels (3)
0 Kudos
1 Comment
PetrČejka
Esri Contributor

Otázky, které byly položeny během workshopu.

 

Jak se vytváří atribut GlobalID?

GlobalID přidáte na úrovni třídy prvků v geodatabázi. Kliknete pravým tlačítkem na třídě prvků > Spravovat(Manage) > Přidat globální ID (Add Global IDs).

Lze atributová pravidla vytvářet i pro vrstvy v SDE geodatabázi a od jaké verze?

Ano, atributová pravidla lze vytvářet na třídách prvků v rámci Enterprise geodatabáze. Nicméně spíš než na to, od jaké verze Enterprise geodatabáze lze definovat atributová pravidla, bych se soustředil na to, jaká verze klienta (ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise) bude vytvářet nebo konzumovat danou třídu prvků s atributovými pravidly. Atributová pravidla jsou definována pomocí jazyka Arcade a závisí, jaké funkce budete při definici používat, viz version matrix pro Arcade https://developers.arcgis.com/arcade/guide/version-matrix/ Z tohoto pohledu pro využití veškeré funkcionality v rámci atributových pravidel je ideální držet se posledních verzí ArcGIS Pro 2.9 a ArcGIS Enterprise 10.9.x.