Esri Leaflet: Basiskaarten Esri Nederland in een web map

604
0
03-20-2019 10:27 AM
Egge-Jan_Pollé
MVP Regular Contributor
1 0 604

Leaflet is een JavaScript bibliotheek voor het maken van interactieve web maps. Als je in een Leaflet web map gebruik wil maken van ArcGIS services, dan moet je de Esri Leaflet plugin toevoegen. De standaardprojectie voor webkaarten is Web Mercator, en dat is ook de default voor Leaflet.

Esri Nederland biedt echter heel erg mooie basiskaarten aan in de Nederlandse projectie (RD_New/EPSG: 28992). Is het ook mogelijk om deze kaarten als ondergrond te gebruiken? Ja, dat is mogelijk!

Voor het gebruik van kaarten in een andere projectie dan Web Mercator is er de Proj4Leaflet plugin, en deze kan ook gebruikt worden in combinatie met Esri content. Natuurlijk is hier enige kennis van projecties, ruimtelijke referentiesystemen en tiling voor nodig. Het Esri Leaflet team geeft op hun GitHub pagina zelf een voorbeeld met een Engelse kaart (EPSG:27700).

En deze web map laat zien dat je ook de basiskaarten van Esri Nederland in een Leaflet kaart kunt ontsluiten. Zie hiervoor de broncode van deze webpagina:

TWIAV - Tips & trucs - Basiskaarten van Esri Nederland (in EPSG:28992) in Leaflet

About the Author
GIS Consultant at Avineon-Tensing