Nefunkční obnova dat??

453
3
06-30-2020 07:44 AM
NekolaLukáš
New Contributor

Dobrý den,

při tvorbě webové aplikace pomocí Web AppBuilderu nastal problém při automatické obnově dat ve webové mapě, na které stavím celou aplikace. Z dotazníku vytvořeného pomocí Survey123 mám importovaná data do již zmíněné aplikace, ze kterých, a z polygonové vrstvy (batymetrická data), vytvářím pomocí funkce join novou vrstvu. Nicméně při nastavení refresh intervalu nově vytvořené funkce se nezmění počet výsledných bodů. Díky "probliknutí" předpokládám, že snaha o aktualizaci je, nicméně bez výsledku. Data z dotazníku se do webové mapy importují v pořádku. Zkoušel jsem také funkci intersect, která by měla přinést stejnou požadovanou vrstvu, avšak není tomu tak a závěr je stejný. Totéž platí u joinu a intersectu v rozhraní Web AppBuilderu. Mohli byste mi prosím poradit, kde dělám chybu? Nevím si rady.

S pozdravem,

Lukáš Nekola

0 Kudos
3 Replies
VHolubec
Esri Regular Contributor

Dobrý den,

přiznám se, že úplně nerozumím kde je zmíněný problém. Pochopil jsem, že nějakou hosotvanou třídu prvků plníte ze Survey 123 a kam se data vkládají bez problémů. 

Pokud tuto vrstvu vložíte do mapy, nastavíte na vrstvě refresh interval, tak zde se po vložení nových záznamů mapa obnoví a objeví se i nové záznamy?

Dále píšete že na vrstvu plněnou ze Survey aplikujete analytické nástroje. Jejichž výsledkem je pravděpodobně jiná (druhá) hostovaná třída prvků. Nad touto vrstvou se pak nastavíte další refresh interval ale zde se Vám již nová data ze Survey nezobrazují - chápu to správně? 

Podívejte se, zda se Vám vůbec nová data ze Survey do té druhé třídy prvků přidávají, respektive, zda jste dobře nastavil JOIN před jeho spuštěním - viz dokumentace:

Create results as hosted feature layer view allows the data to stay up to date as the source data changes. Hosted feature layer views containing joins will be read-only and do not consume credits for analysis and storage. If statistics are included as part of the output, the hosted feature layer view will contain an extra table layer in the view with the statistics. Attachments on the target layer will be preserved if the target layer has attachments enabled and a GlobalID field. For more information on hosted feature layer views, see Limitations.

Hezký den,

Vladimír

Vladimir
0 Kudos
NekolaLukáš
New Contributor

Dobrý den, 

ano bylo to tím, že jsem nevytvářel hostovanou službu. Nicméně bych potřeboval připojit atribut pomocí prostorové závislosti (připojit hodnotu z určitého polygonu, v jehož prostoru se nachází bod). Hostovaná služba jde vytvořit pouze typu joinu "choose the fields to match". Existuje nějaký jiný způsob, jak vytvořit požadovaný obsah?

Omlouvám se, pokud se jedná o triviální věc, ovšem s ArcGISem online pracuji po delší době a analýzy jsem nikdy neprováděl.

S pozdravem

Lukáš

0 Kudos
VHolubec
Esri Regular Contributor

Dobrý den,

hostované view můžete vytvářet jen na základě atributů - viz dokumentace:

You can create a hosted feature layer view from the analysis results if all of the following conditions are met:

  • You are the owner of both layers.
  • Both layers are hosted feature layers.
  • You are performing an attribute based join.

Poohlédl bych se po jiném postupu - co například provádění analýzy v PRO a následné přepublikaci služby - to by se mohlo dát následně automatizovat.

Založte případně vlákno s požadavkem na idea.arcgis.com, aby byla chybějící funkcionalita doplněna.

Vladimír

Vladimir
0 Kudos